resor - långa & korta

EN TREVLIG LUNCH PÅ S/S NORRTELJE

Det var gråmulet då vi anlände till Norrtälje. Det gjorde inte så mycket eftersom vi skulle äta lunch ombord på S/S Norrtelje. Vårt besök hos min barndomsvän och hennes sambo skulle starta med en lunch och promenad inne i Norrtälje. Vi fick en supertrevlig helg tillsammans, och jag har en skattkista med bilder med mig hem. Jag börjar med att visa vistelsen om bord på det vackra träfartyget.

Lunch på S/S Norrtelje
Lunch på S/S Norrtelje

Fartyget ligger centralt i hamnen mitt emot Socitetsparken.

Vi gick ombord. Vilket golv!

Vi gick en trappa ner till salongen.

Lunch på S/S Norrtelje
Lunch på S/S Norrtelje

Det är ju helt klart nåt speciellt med gamla vackra träbåtar. Denna ångbåt, S/S Norrtelje, byggdes år 1900. Hemmahamnen var Norrtälje. Båten gick i skärgården första femtio åren. Därefter var det till Åland i några år innan den räddades från båtdöden. Nu används den som museum och restaurang.

Jag åt en jättegod halloumisallad. Tyvärr var det väldigt kallt ombord så vi blev rätt genomkylda. Förmodligen är det svårt att värma upp utrymmena. Men trevligt och gott var det. Tror vi alla fyra var nöjda.

Lagom till vi gick iland och skulle ta en promenad längs vattnet så sprack himlen upp så vi fick riktiga vårkänslor. Mera om det senare. Och det kommer även mera om resten av vår härliga helg framöver.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  ulrica
  5 mars, 2020 at 07:22

  Båtdöden.. hihi, det lät kul och lite tragiskt :-). Jag tycker att såna där båtar är så mäktiga, jag liksom kastas i tanken tillbaka till när båtdäcket glänste av lack, kvinnorna stod på däck i sina vackra klänningar och tittade ut över horisonten.. jag har kanske sett för många filmer *haha*. Så trist att ni frös, och du som åt sallad dessutom.. brrr. KRAM

  • Reply
   Lena
   12 mars, 2020 at 05:35

   Jamen eller hur. Älskar att fantisera om hur det var när det begav sig!

 • Reply
  FREEDOMtravel
  6 mars, 2020 at 08:57

  Vad mysigt det ser ut! Gillar ju båtar 🙂

  • Reply
   Lena
   12 mars, 2020 at 05:40

   Det var riktigt mysigt, om än lite kallt.

 • Reply
  ROSLAGEN CHARMADE MIG SOM ALLTID - Gott för själen
  9 mars, 2020 at 05:33

  […] en dryg vecka sedan. Vi hälsade på en barndomsvän till mig och hennes sambo. Vi började med en lunch i Norrtälje och sedan hade vi en jättetrevlig kväll hos dem i Båtsviken på Rådmansö utanför Norrtälje. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.