trädgård

RENSAT GAMMALT OCH NYTT I VÅRA ODLINGSLÅDOR

Det har inte bara varit arbete med att bygga skjul här i Torpet på landet. Jag har också rensat gammalt och nytt i våra odlingslådor. Gammalt och nytt ogräs, kan man säga.

Jag har rensat bort gammalt ogräs och gamla torkade örter så att de kan få lite finare omgivning att växa i. De som är fleråriga vill säga. Den vanliga persiljan kommer år från år. Men bladpersiljan ville inte alls. Antingen så brukar inte bladpersilja vara flerårig eller så hade bara våra plantor inte lust att komma igen.

Även gräslöken kommer år från år. Vi har inte hunnit med att rensa ännu i år så det var en viss utmaning att rensa bort gammalt bland det nya.

Jamen kolla här då! Jag har då aldrig hört talas om att morötter kommer igen. Eller har de suttit där sedan förra året utan att ruttna?! Ja det kan hända att vi hade så ohyggligt mycket morötter förra året så vi hann inte äta upp allt. Så här såg det ut i maj förra året då allt hade börjat komma upp. Eller kolla här då, hur frodigt det var i juni för två år sedan!

Rensat gamla morötter ur pallkragarna
Rensat gamla morötter ur pallkragarna

Vi hann inte ens ta upp allt ur sålådorna. Vi bara lämnade alla örter och grönsaker åt sitt öde. Men jag blev väldigt förvånad över hur fina de faktiskt var. Lite lite ruttet längst upp. Den lilla toppen som stack upp ur jorden såg inte kul ut, men resten var hur fint som helst. Men näe, vi vågade inte testa hur de smakade. De kommer att få ett nytt liv som näring åt andra växter istället.

Gamla morötter i sålådorna, färdiga att ätas. Eller?
Gamla morötter i sålådorna, färdiga att ätas. Eller?

Det är lördag morgon. Klockan är sju och solen skiner. Jag sitter i ett tyst kök och har precis ätit frukost när jag knattrar på tangentbordet. Det här är min lilla egentid.

När Andreas vaknar blir det tillsammanstid. Jag ska strax gå ut och måla lite, innan han vaknar. Sen ska vi nog ut på en liten utflykt för att se något av världen. Det börjar bli lite instängt nu!

Ha en fin lördag, vänner!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    ODLINGARNA ÄR PÅ GÅNG - Gott för själen
    6 maj, 2020 at 06:11

    […] härligt med egna odlingar. De är på gång nu, hemma hos oss på Torpet. För några veckor sedan rensade jag bort allt gammalt. Nån vecka senare hällde jag i gödsel och Andreas körde med lilla […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.