trädgård

DET VÄXER SÅ DET KNAKAR I VÅR KÖKSTRÄDGÅRD

Ja, det växter verkligen så det knakar i vår köksträdgård, eller kryddträdgård, eller örtträdgård eller odlingslådor eller vad man nu vill kalla det. Växer gör det i vilket fall.

Den finaste växten i vår köksträdgård.
Den finaste växten i vår köksträdgård.

Älskar den här krukan. Den är ny för säsongen. Jag köpte den när dottern och jag var på mor-och-dotter-utflykt. Jag visste direkt att det skulle få bo en kraftig och fin basilika i den.

Både fint och roligt med egen köksträdgård
Både fint och roligt med egen köksträdgård

Jag tycker egentligen att det är rätt tråkigt att gräva, rensa ogräs och vattna och hålla på. Jag vill liksom bara chilla i trädgården. Min filosofi säger att trädgården inte ska vara nåt tvång utan bara njutbart. Men man får ju bjuda till lite för att få egna färska kryddor. Och Andreas vattnar så gärna. Det verkar vara som en meditation för honom att gå runt och pyssla. Jag säger inte emot! 🙂

Det är bara fem veckor sedan jag sådde. Så det växer rätt snabbt.

Hmm, gräslöken har funnits i ett par år. Egentligen ska man väl ta bort blommorna eftersom gräslöken tenderar att bli träig annars. Men jag tycker blommorna är så fina. Jag låter hellre dem vara kvar, så kan jag plocka stråna utan blommor och använda i maten.

Och i lådan bakom kommer löken så fint.

Längst ner i vänstra hörnet är persilja som jag satte i år. Bakom den är persilja från förra året. 🙂 🙂 Jamen ni ser ju hur den skenat iväg. Har ingen aning om ifall den går att äta eller är för träig. Måste nog testa i veckan. Vi lär ju klippa bort de längsta i vilket fall.

Efter att jag tog bilderna bet jag i det sura äpplet och rensade ogräset. Så nu är det ännu finare. Ända tills det kommer mera ogräs…. never ending story i en köksträdgård!

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Karin
  10 juni, 2020 at 09:01

  Vad fint ni har gjort! För mig blir det nog mest blommor framöver men en dag så kanske även grönsaker. Ha det gott! Kram

  • Reply
   Lena
   27 juni, 2020 at 09:44

   Tack, Karin!

 • Reply
  UNDERBAR SOMMARDAG IGÅR OCH EN TILL VÄNTAR - Gott för själen
  28 juni, 2020 at 10:40

  […] av. Inte så lätt att hålla vanligt tempo i den värmen som varit. Jag rensade lite ogräs i köksträdgården runt odlingslådorna. Där är det grus så där funkade det att dra upp ogräset trots torkan. Vi har också hållit […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.