resor - långa & korta

SHOPPING, PICKNICK OCH INDISK WHISKY I KARLSTAD

Shopping, picknick och indisk whisky låter väl som en bra kombo. Jomen man får säga att även gårdagen var en bra dag i Karlstad. Vi är på roadtrip i Värmland och igår var det dag två.

Shopping i Karlstad - ibland måste man pausa också
Shopping i Karlstad – ibland måste man pausa också

Vi hade bestämt oss för picknick under dag två i Karlstad, eftersom det skulle bli fint väder. Men man kan ju inte picknicka en hel dag, för då ruttnar man, så vi körde lite shopping först. Det blev bra utdelning. Andreas hittade två par chinos och en skjorta. Jag hittade lite underkläder och en skinnkjol (har spanat efter den perfekta ett tag och nu hittade jag den!). Vi pausade med lite fika, öl och rosé innan vi shoppade vidare.

Vi frågade i hotellreceptionen efter nåt bra ställe att köpta lite charkisar och att ha picknick. Vi fick tips om att gå till Café Klaras för maten och Sandgrunds udde för picknick.

Picknick i Karlstad
Picknick i Karlstad

Vi gick över bron från hotellet till Klara’s. Man skulle visst egentligen ha beställt innan, men de hade allt hemma så vi uppmanades att ta kaffe medan de plockade ihop en bricka åt oss. De visste vad kundvård var!

Vi gick förbi bolaget och köpte lite vin och knatade ut på Sandgrundsudden.

Vilka bra tips! Jamen ni ser ju! Det här var en plockbricka för två personer, 125 kronor var. Galet mycket mat och så gott och fräscht! Torkad skinka, salami, brie, chévre, soltorkade tomater, oliver, ananas, melon, kronärtskocka, potatissallad, bröd och säkert nåt jag missat. Mmmm, vad gott det var!


Så mysigt att sitta där. Ska man vara petig hade vädret kunnat vara liiite bättre. Lite för blåsigt och småkallt, men ändå så mysigt!

Sol, moln, blåst och vindstilla om vartannat.

När vi ätit, blivit proppmätta och chillat klart så tog vi en prommis på udden och i Sandgrundsparken.

Där borta finns en dansbana med musik som står på. Verkar vara populärt. Folk kom och gick och hängde där. De två kvinnorna som sitter där, de dansade linedance en bra stund. Kul grej!

Sandgrundsparken visade sig vara ett riktigt bra häng!

Shopping, picknick och indisk whisky i Karlstad var en bra kombo!
Shopping, picknick och indisk whisky i Karlstad var en bra kombo!

Och var kom den indiska whiskyn in i bilden då, kan man undra?! Vi avrundade kvällen på hotellets restaurang. Jag fick syn på indisk whisky i drinklistan. Det lät spontant inte som nån höjdare, ja jo fördomar, men Andreas föreslog att vi skulle testa lite för att dela på. Vi höjde på ögonbrynen båda två. Den var jättegod. Indisk singel malt alltså, Amrut har jag för mig att den hette.

Så, shopping, picknick och indisk whisky i Karlstad visade sig vara en jättebra kombo!

Idag blir det ett museum och en inredningsbutik innan vi åker vidare mot Arvika.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Gullvi Fröjd
  4 augusti, 2020 at 10:43

  Besök Lars Lerin museum i Karlstad

 • Reply
  Tina ME
  4 augusti, 2020 at 10:58

  Så mysigt ni har det! Jag har aldrig varit i Karlstad men solen skiner ju alltid där har jag hört så vi måste nog ta en tripp dit förr eller senare :-). Ha en fortsatt fin semester! Kram //Tina

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.