livet

VI RIVER HUSET OCH BYGGER NYTT!

Japp, ni läste rätt. Vi river huset och bygger nytt! Vi har fått rivnings- och bygglov! Det var det vi firade för ett par veckor sedan. Alltså fattar ni hur sprickfärdig jag varit över att få berätta för er! Vi har hållit på att diskutera det här i närmare två års tid. Och nej, det är inte jag som kommit med idén att vi skulle riva Andreas hus (som det var från början). Eller Torpet på landet som det hetat här inne.

Det som en gång var ett torp på landet, på 1920-talet då det byggdes, har på senare tid varit ett renoverad (liten!) villa i ett av Enköpings mest centrala villaområden. Vi fick inte bygga ut eftersom huset står för nära gatan, så Andreas kläckte tanken att vi skulle bygga nytt.

Vi river huset och bygger nytt!
Vi river huset och bygger nytt!

Sen har vi hållit på att dammsuga marknaden på husleverantörer. Vi har åkt på husvisningar i Uppland, Sörmland, Västmanland och Dalarna. Vi har gjort kalkyler. Vi har träffat banken. Vi har drömt. Vi har pausat. Vi har tagit nya tag. Vi har tecknat avtal med husleverantören och skickat in tillval. Och vi har nyligen fått bygglov. Utan en enda fråga eller begäran om komplettering!

Nu väntar vi på besked om när leveransen av huset blir (troligen i slutet av vintern). Därefter blir det en byggtid på 20 veckor. Så nån gång nästa sommar blir det förhoppningsvis inflyttning i nytt hus! Weeeiii!

Ni ska snart få veta vad det blir för hus och ni ska få se hur det kommer att se ut! Är ni nyfikna?! 😉

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  27 augusti, 2020 at 07:18

  Men oj vad spännande!!! Vad roligt! Grattis! Ja, självklart vill vi se huset 🙂 Ser fram emot att läsa mer om detta!!!

 • Reply
  Milla
  27 augusti, 2020 at 09:01

  Vad roligt! Och spännande! Blir jättenyfiken föstås, ser fram emot mer ?
  Verkligen värt att fira!

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  27 augusti, 2020 at 01:14

  Åh, så det var dags att berätta nu, så himla roligt! =)
  Ska bli spännande att få hänga med i bygget!
  Stort lycka till!

  Vad tråkigt att Selma inte riktigt var som ni tänkt. Vi har bara varit på deras hotell på andra sidan vägen. Vet inte om det finns kvar, det var säkert typ 15 år sen sist… men det hörde liksom ihop på något vis, om man ville ha behandlingar fick man gå till spa (där ni var nu) annars fanns det trevlig inomhus-pool och bastu på plats på det hotellet och där var det jättetrevligt på den tiden 🙂

  Kram/Maria

 • Reply
  Tina ME
  27 augusti, 2020 at 10:39

  Wooow så spännande! Det ska bli så spännande att få följa med er på er resa. Stort grattis till bygglovet! Kram //Tina

 • Reply
  VÄXTERNA BLIR ETT MINNE BLOTT - Gott för själen
  30 augusti, 2020 at 08:29

  […] av växterna blir ett minne blott i vinter. Ja, jag berättade ju i veckan att vi river huset och bygger nytt i vinter. Vi har jobbat […]

 • Reply
  VI HAR FÅTT ETT INFLYTTNINGSDATUM! - Gott för själen
  8 september, 2020 at 05:39

  […] att ha fått ett inflyttningsdatum i vilket fall. Då vet vi vad vi har att förhålla oss till kring flytt, rivning, byggnation och flytt […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.