trädgård

VÄXTERNA BLIR ETT MINNE BLOTT

Många av växterna blir ett minne blott i vinter. Ja, jag berättade ju i veckan att vi river huset och bygger nytt i vinter. Vi har jobbat en hel del under sommaren med att rädda undan och flytta det vi kan och vill.

Många av växterna blir ett minne blott
Många av växterna blir ett minne blott

Närmast huset stod en riktigt gammal schersmin. Den har vi försökt ta skott av. Skotten ser lite ledsna ut, men än har vi inte givit upp hoppet att den ska ta sig. Framför scherminen står den här kryptuijan. Den skulle jag vilja behålla för den är så maffig. Så galet stor! Storleken är ju både en fördel och nackdel. Jag har liiiite svårt att hitta en lämplig plats för den.

Den här häcken satte Andreas motorsågen i härom dagen. Nu ligger riset och väntar på att transporteras till Återbruket.

Högst upp till vänster i bild är grannens äppelträd. De hänger över uppåt tre meter in på vår tomt! Morr!
Högst upp till vänster i bild är grannens äppelträd. De hänger över uppåt tre meter in på vår tomt! Morr!

Andreas ville slänga de två buxbomarna som stod intill husgaveln. Jag vann fighten så buxbom, klematis, rabarber och humle har vi flyttat. Och vi har tagit skott av schersmin och en jättegammal gigantisk syren. Det känns rätt trist att ta livet av de gamla växterna, men å andra sidan så är de väldigt risiga. Jag tröstar mig med att vi tagit skott i alla fall, så får de leva vidare i ett nytt liv. Som sagt, många av växterna blir ett minne blott, men många får också leva vidare.

Igår hade jag och dottern flyttloppis. Det gick sådär, skulle man kunna säga. Det var nog fel timing och dåligt väder kanske. Men lite fick vi sålt i alla fall.

Idag ska vi åka till äldsta sonen på födelsedagskalas. Vi har faktiskt inte varit där på ett år. De har haft mycket med allt möjligt och vi har haft mycket. Och sen kom det berömda viruset. Då är det ingen bra idé att besöka en liten lägenhet, då viruset härjar som värst. Men vi har såklart setts på annat sätt. Nu ska det bli kul att se hur lägenheten ser ut. Hela köket är nytt bland annat. Han har kalas i omgångar så det inte skulle bli så trångt.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.