hälsa & friluftsliv

BRA FRILUFTSKÖK UNDERLÄTTAR PÅ LEDEN

Detta inlägg innehåller reklam och annonslänkar för Outnorth.

Att ha ett bra friluftskök underlättar verkligen tillvaron när man är ute på vandringsleden. Viktigt för mig är att det är lätt att använda, fungerar bra och är lätt att bära. Jag har sagt det förut och säger det igen, det blir så mycket roligare när man har en bra utrustning.

Bra friluftskök

Att ha med sig ett bra friluftskök på tur är värdefullt!
Att ha med sig ett bra friluftskök på tur är värdefullt!

Detta lilla friluftskök köpte jag för några år sedan. Att det fortfarande finns kvar på marknaden visar ju att det är både bra och populärt. Jag är supernöjd med det köket. Det väger verkligen ingenting typ. Fördelen med gasol är att det går så himla snabbt och att det är lätt att reglera styrkan på elden.

Sen finns såklart klassikern från Trangia De är ju bra om man hellre vill använda sprit istället för gasol. Vet att många tycker det är lite läskigt med gasol. Jag har ett Trangia-kök också. Det har jag nog haft i 30 år säkert. En fördel med sprit är att det funkar bra när det är väldigt kallt ute. Gasolen orkar inte med lika bra som sprit. Även om man använder vintergas.

Maten smakar ju aldrig så bra som när man är ute på tur. Vi brukar ofta ha kryddkorvar som håller sig bra även i högsommarvärme. När korvarna är stekta ställer vi dem åt sidan och kokar nudlar i kastrullen. Det går blixtsnabbt. Den stekpanna som följer med köket är pytteliten. Den funkar alldeles utmärkt i vissa situationer, men när vi är två som ska ha mycket mat så är det bra med en större. Minns vilket märke som vår är ifrån, men här verkar vara en liknande stekpanna. Haha, jag tror de skrivit lite tokigt i måttangivelsen. En sån gigantisk stekpanna skulle inte jag vilja släpa med mig i ryggan. 🙂

Ibland har vi med oss färdig så kallad turmat. Det är också toppenbra. Och faktiskt riktigt gott. Nu och fram till 21 september är det ”fem för fyra” på dem också. Just mat från Real är de jag har testat så det är bara de jag kan stå för 😉

Att äta och fika

Komplettera gärna ett bra friluftskök med bra redskap!
Komplettera gärna ett bra friluftskök med bra redskap!

Sen är det såklart smidigt att ha praktiska tallrikar, bestick och sånt med sig ut. Det här meal kit’et är jag väldigt nöjd med. Det innehåller typ tusen saker som man kan behöva. En vanlig tallrik, en djupare (som den på bilden), en spork (sked i ena änden och gaffel i andra), en skärbräda, en mugg och två burkar med lock. Finns i sex olika färger såg jag nu.

Har ni testat att koka kaffe på gammalt hederligt sätt ute på tur? Så mysigt att sätta på kaffepannan på elden. Ännu mysigare är det kanske då man eldar i eldstaden med ved, men den här gången hittade vi ingen lång pinne att lyfta av och på pannan så det fick bli köket.

Njutningen

Titta så mysigt. Bästa njutningen. Kan knappt bli härligare att sitta så där i skogen och titta på både eld och vatten. Nu längtar jag verkligen ut på en vandringstur. Vi får se om vi kan ta oss tid snart och pausa flytt- och rivningsarbetet.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  16 september, 2020 at 08:36

  Vilka härliga rofyllda bilder!
  Så mycket smarta saker du tipsar om! Tack!
  Jag är så himla petig med kylvaror och kylkedjan, så jag skulle aldrig släpa med mig korv utan kylklampar haha….
  Vi köpte faktiskt en tillhörande kaffepanna till vår grill som vi har i Vemdalen, (en sån trebent grill där själva grillen hänger i kedjor) så mysigt att hänga upp den på kroken över elden. Tar en stund innan det är klart eftersom det ska kokas upp ett par gånger innan det är klart. Men så gott och framförallt mysfaktor!

  Jag har ställt frågan till Jenny (hon med blommorna) om hon vet var den bruna vasen kommer ifrån, men har inte fått något svar ännu. Återkommer när jag vet mer. Ja, den är verkligen så snygg!

  De bruna byxorna kommer från Wera/Åhléns. (Jag har beställt ett par gröna nu också)

  Kram/Maria

 • Reply
  Monica
  16 september, 2020 at 05:04

  Vi har Trangia, gammal också men kan komma till användning i kristider, bäst att ha nåt. Lycka till med husbygget och jobba inte ihjäl er även om andra bygger men mycket arbete för er med. Lite sorgligt ni inte fick bygga ut, tänk så fint det kunnat bli. Undrar vilka som styr på nämnder och myndigheter och ofta otydligt, lite som ett lotteri, utbyggnad borde väl kunnat göras bort från gatan, men ibland si ibland så i besluten om lika objekt. Saknas tyvärr känsla för kultur, historia och att bevara. Andra kan bedöma annorlunda. Men blir säkert bra och var ju skönt ni fick klartecken. Ha det bra med allt nu.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.