hälsa & friluftsliv resor - långa & korta

FJÄLLET RUNT PÅ MIDSOMMARDAGEN

Vi hade bestämt oss för att det var lagom att gå Fjället runt på midsommardagen. Det är en tur som kallas så och man tar sig helt enkelt fjället runt i Idrefjäll.

Fjället runt på midsommardagen

Det var närmare 30 grader varmt. Det är inte en jättekul tur egentligen. Man går på en grusad väg genom gles skog. Men ändå så skönt att vara ute och röra på sig. På bilden ser man Städjan mellan träden. Städjan som vi besteg för tre år sedan. Det kan man läsa om här.

Fjället runt på midsommardagen

Här pausar vi med kaffe och tunnbrödklämma vid en rastplats precis på andra sidan fjället från stugan sett.

Vi passerade ett antal markarbeten. De håller på att exploatera både vägar, liftsystem och bostadsområden så de grävs och bökas överallt. Lite trist. Men jag förstår det också. Driver man en verksamhet så måste man hänga med i utvecklingen för att överleva.

Fjället runt på midsommardagen

När vi kom runt nästan hela fjället kom vi fram vid ”centrum”. Där tog vi stolsliften upp på toppen eftersom vi tänkt ta nåt glas i toppstugan. Enligt informationen på hemsidan, OCH på display vid receptionen, skulle toppstugan ha öppnat en vecka tidigare. Men nä, den var stängd! Näst intill bortkastade liftpengar. Vi passade iallafall på att njuta av utsikten i blåsten och jag passade så klart på att skjuta av några fina utsiktsbilder.

Vi sökte lite skydd för sol och blåst en stund.

Fjället runt på midsommardagen

Det är fantastisk utsikt från toppen.

Fjället runt på midsommardagen

Japp, även högst upp på toppen fanns grävmaskiner.

Efter en stund tog vi oss ner med liften igen. Trötta av värme och ansträngning efter dagens tur ville vi belöna oss med en varsin öl. Plan B, efter nitlotten med toppstugan, var den så kallade Solbaren på centrumtorget. Även den skulle vara öppen enligt hemsidan och displayen vid receptionen, och vi hade sett att den var öppen på midsommarafton. Men nä. Inte heller den informationen stämde! Morr! Det fick till sist bli en öl på värdshusets terass. Inte fy skam det heller.

Vi gick sen hem till stugan för att duscha och sedan återvända till centrumtorget för en god middag på restaurang Kött och Fiskbaren.

Turen fjället runt på midsommardagen gav en bra uppvärmning inför efterföljande två dagar i Grövelsjön. Det kommer såklart inlägg därifrån lite senare. Måste bara sortera bland alla härliga bilder först 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.