trädgård

HUR STOR KAN EN RABARBERROT BLI EGENTLIGEN?

Vi har ju under sommaren och hösten hållit på en hel del i trädgården. Tagit bort stenar, tagit bort plantor och flyttat plantor. Visste ni hur stor en rabarberrot kan bli egentligen? Jag fick i alla fall en chock.

Andreas har brottats med fyra rabarberplantor. En har vi sparat och planterat tillfälligt i kanten av potatislandet och tre har han grävt bort. Han kom med den här biten av en rot och visade mig. Inte så förvånande att de är så livskraftiga när de har såna här rötter!

En rabarberrot från vår trädgård. Jag når runt typ halva!
En rabarberrot från vår trädgård. Jag når runt typ halva!

Ni ser på min hand hur stor den är. Den fyller hela handen och ändå kommer jag bara runt typ halvvägs. Inte så förvånande att han var rätt slut efter grävandet. Visserligen är rötterna tydligen rätt sköra, eller hur jag ska säga. Lätt att trycka igenom en spade för att få av den. Det funkar ju då man ska slänga plantorna. Men ska man behålla nån så behöver man ju lirka en hel del med ett stort rotsystem.

Är ni lika förvånade som jag eller visste ni?

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.