hälsa & friluftsliv

LUNCHPROMENADER NÄR MAN JOBBAR HEMIFRÅN

En stor fördel är ju helt klart dessa lunchpromenader när man jobbar hemifrån. Eller löprundor på lunchen för all del. Visserligen kan man ju ta promenader även när man är på jobbet, men det blir sällan av.

Det är så lätt hänt att man krampar sig fast vid tangentbordet för att hinna hem så fort som möjligt.

När man jobbar hemifrån så är det liksom lättare av nån anledning. Dels så är jag ju redan hemma så känslan är inte riktigt densamma och dels så ”vinner” jag två timmar varje dag när jag inte behöver köra till jobbet.

Och vad jag gör alla dessa timmar som jag vunnit varje vecka har jag ingen aning om. Eller jo kanske, det blir såklart en hel del husplanering. Surfande runt på belysning, bord, stolar osv. Men också en del promenader och nån löprunda här och där.

Älskar krispiga lunchpromenader
Älskar krispiga lunchpromenader

Älskar såna här härliga vinterdagar när det är bitande kallt och soligt. Det är lätt att känna livet i sig en sån dag och kroppen fylls med energi för eftermiddagen. Den här härliga parken finns mellan transferlägenheten som vi bor i nu och huset som vi bygger. Så även när vi sen flyttar så kommer vi bara att ha typ en kilometer hit.

Det är nåt speciellt med lunchpromenader i sol och knarrande snö!
Det är nåt speciellt med lunchpromenader i sol och knarrande snö!

Igår var dottern här en stund över lunchen. Hon hade med sig datorn och behövde lite hjälp med administration efter att vi ätit. Inte alltid så lätt med alla dessa myndigheter eller liknande. Hon gjorde det mesta själv visserligen, men det kan ju kännas lättare med bekräftelse att man gör rätt. Där satt vi med varsitt munskydd hemma i köket. Herregud, när man tänker tillbaka på den här tiden så kommer man väl att skaka på huvudet.

Lunchpromenader i det här är en stor fördel med hemarebete
Lunchpromenader i det här är en stor fördel med hemarbete

Och idag är det fredag. Jag ska köra järnet framför jobbdatorn så att jag kan stänga ner hyfsat tidigt.

I helgen blir det lite försiktigt socialt umgänge igen. Vi ska handla åt mina föräldrar imorgon. Och på söndag ska svärisarna ha kalas. De fyller med två veckors mellanrum. De brukar ha kalas var för sig, men i dessa tider så minimerar vi de sociala tillfällena. Jättestort vardagsrum har de också. Vi blir väl 6-8 personer skulle jag tro, så det är lätt att vara utspridd.

Brukar ni också ta lunchpromenader? Vad har ni för helgplaner? Berätta gärna!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  9 februari, 2021 at 08:38

  Vackert! Vi brukar också promenera när vi jobbar hemifrån, oftast en stund på eftermiddagen. Börjar dock tröttna lite på att gå samma promenader, saknar lite omväxling 😉

  • Reply
   Lena
   9 februari, 2021 at 07:34

   Ja, det blir rätt trist på det viset ibland, om man vill gå där det är lite natur. Vi har ju oändliga möjligheter till variation ifall vi vill gå längs gatorna 🙂 Men det är ju inte alls lika fint och avkopplande.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.