hälsa & friluftsliv

TOG EN UTFLYKT FÖR ATT ÄTA FRUKOST

Det var länge sen vi var ute på hike eftersom vi mest jobbar i trädgården när vi är lediga. Men igår var vi ute en kortis. Vi tog en utflykt för att äta frukost.

tog en utflykt för att äta frukost

Planen var att vi skulle jobba med stenläggningen hela dagen och kanske bli klara med trappan upp från garageuppfarten. Men lite annat behöver vi ju sysselsätta oss med också. Och frukost ska vi ändå äta, tänkte jag.

Dagen innan hade jag förberett de små dagstursryggsäckarna med saker till frukost. Jag virade in några ägg i hushållspapper och la i en plastlåda. På morgonen hällde jag upp juice i en liten flaska och la ner ett baconpaket. Och gjorde kaffe förstås.

Jag väckte Andreas och lät honom kvickna till en stund. Sen fick han order om vilka kläder han skulle ha och hoppa in i bilen. Vi åkte till ett strövområde intill stadskärnan i Enköping för att det inte skulle ta så lång tid. Vi parkerade bilen och knatade iväg med siktet inställt på ett speciellt bord vid ån.

När han såg vad jag packat med så blev han väldigt nöjd. Han gillar verkligen bacon och äggröra. Och han var glad över att vi tog en utflykt för att äta frukost. Han tyckte det var jättemysigt. Det tyckte jag också såklart.

tog en utflykt för att äta frukost

Vi skar upp baconet i mindre bitar och stekte på friluftsköket. Hällde upp det i en skål med lock. Sen gjorde vi äggröra. Jag överraskade mig själv med att komma ihåg både salt och peppar. Och olja att steka i 🙂 Den mulna himlen sprack upp och gav ifrån sig ett behagligt soldis medan vi satt där.

Området vi var i heter Dyarna. Det går några vandringsslingor kors och tvärs, uppepå åsen intill och nere längs ån. Och i mitten finns en stoooor hage för kor.

Smart ko som gick upp på kullen för att nå godsakerna! 🙂

Stora delar av området har länge varit handikappanpassat för rullstolsburna, men nu har de renoverat och dessutom byggt ut de delarna. Fina bänkar med plats för rullstolar.

Några ställen för större sällskap finns också, t ex för skolklasser. En bra bit i början på slingan ner mot ån är träbeklädd, som en brygga, så det går lätt att ta sig fram med rullstol. Väldigt fint ordnat.

Vädret blev finare och finare. Maten åkte snabbt ner i magen och juice och kaffe lika så.

tog en utflykt för att äta frukost

Eftersom vi ville hem ganska snart så gick vi den kortaste vägen dit och samma tillbaka. Ungefär 1,4 km från parkeringen vid lasarettet. Det räckte lagom för att insupa lite känsla av natur och lugn. Det behöver inte vara så krångligt eller ta så lång tid för att ta sig ut en stund.

tog en utflykt för att äta frukost

När vi kom hem var städerskorna i full färd med att göra huset fint. Vi gick in i groventrén och bytte direkt om till arbetskläder och satte igång med det sista stentrappsteget från garageuppfarten. Det krångligaste med en massa kapbitar och en sväng dessutom. Och mitt i arbetet fick Andreas avbryta för att ta ett jobbmöte. Sånt som händer ibland trots semester.

Vilken toppendag vi fick sen. Sommaren kom tillbaka! Vi jobbade och chillade. Hade lite sangria-chill i loungefåtöljerna varvat med packning och stenläggning. Vi la ner jobbet vid halv fem och sen bara myste vi i det härliga sensommarvädret. Åt grillad fisk i folie och dillkokt potatis och cremefrachesås. Och sen bad förstås. Vilken dag och kväll!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.