trädgård

SVART PETUNIA – ELEGANT INTRYCK I TRÄDGÅRDEN

Svart petunia är något jag fick upp ögonen för för några år sedan och är sedan dess ett stående inslag i min trädgård. Tycker det ger ett lite elegant intryck i trädgården och den är dessutom väldigt lättskött.

Jag har inte gillat den blomman tidigare. Tyckt att det är en tantblomma. Annat blev det när jag fick syn på denna svarta skönhet.

Svart Petunia - ett elegant intryck i trädgården eller på balkongen

Jag skrev om en annan favorit här. Två helt olika typer av blommor. Svart Petunia är lite sober och stram medan Fuchsian är lite mera ”gullig”. Passar mig perfekt. Jag gillar ju som bekant kontraster. Det finns likheter också. Precis som Fuchsian är Petunian nöjd med sol till halvsoligt.

Det har varit en intensiv vecka på jobbet och bloggen har varit nere i ett par dagar. Därav tystnaden här. Äntligen kommer jag in och kan göra inlägg. Jag pratade med IT-sonen, som rattar min blogg, om att jag inte kom in. Jag var noga med att säga att han inte behövde prioritera den nu eftersom jag vet att han haft mycket att göra. Han ska nämligen vara toastmaster på en av sina bästa vänners bröllop idag! Jag är så stolt och imponerad! Vet inte om han hann fixa bloggen eller om det löste sig ändå. Nu är den uppe i alla fall.

Idag har vi tråkväder här i Enköping. Jag älskar sol och värme, men ibland kan det vara skönt med regn så man får nåt gjort inne också. Vi får se vad vi hittar på.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ulrica
  14 juli, 2021 at 12:43

  Jag har aldrig hört talas om svart petunia, men den var riktigt läcker!!
  Känns som en blomma som verkligen passar dig :).
  Jag hoppas att bloggen håller sig på plats nu ordentligt.
  KRAMAR

  • Reply
   Lena
   15 juli, 2021 at 08:10

   Eller hur, visst är den läcker!

   Jajamen, nu är bloggen stabil. 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.