bygga nytt trädgård

STENTERASS MED NYTT OCH GAMMALT PIFF

Stenterass är ju rätt bra på sitt sätt. Näst intill underhållsfritt och håller i stil länge. Vi har en liten sån och den har fått lite nytt och gammalt piff.

Andreas hade gjort en uteplats i sten till Torpet innan vi träffades. Där hade han en matgrupp. Matgruppen har fått flytta upp på trädäcket som vi byggt, i väntan på andra, lite större, möbler.

När vi flyttade in i nya huset så köpte vi två fåtöljer med pallar för att ha nåt riktigt mysigt att sitta i. De fick hamna på terassen och har använts flitigt till att koppla av, ta en fika eller ett glas champagne. Den där lilla ytan är det enda som varit plant och grus- eller jordfritt så det har varit lätt kaos under sommaren med en hel del saker där.

Stenterass med nytt och gammalt piff
Stenterass med nytt och gammalt piff

För nån vecka sedan gjorde jag ett ryck och röjde. Rensade ogräs (well, åtminstone det mesta), sopade bort grus och alla gamla löv. Utemattan vi köpte för nåt år sedan fick komma fram från garaget. Den gamla trähyllan sattes upp på muren och alla krukor fick hamna där. Och blommor placerades ut på ett bättre sätt. Det blev sån skillnad trots en relativt liten insats.

Nu har det regnat i flera dagar i sträck så det känns inte jättelockande att sitta ute över huvud taget! Nu hoppas vi på några fina sensommardagar. För än så länge är det sommar.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  18 augusti, 2021 at 10:00

  Vilken fin terrass! Det ser ju fantastiskt mysigt ut!!

  • Reply
   Lena
   19 augusti, 2021 at 05:46

   Tack, den blev riktigt mysig, med ganska enkla medel!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.