resor - långa & korta

DAGS ATT ÅKA PÅ SAFARI OCH SOLSEMESTER

Jag är så redo att åka på safari. Och idag smäller det. Om några timmar lämnar vi hemmet för drömresan sedan många år. Tanzania here we come!

Dags att åka på safari
Dags att åka på safari

Det har blivit väldigt långa dagar innan avresan. På jobbet är det såklart en hel del att göra då man i princip behöver göra en månads arbete på två veckor. Men även såklart en heeeel del att ordna med för själva resan. Dels för att det är ett annorlunda land (för oss), dels för att det till viss del fortfarande pågår en pandemi, dels för att det inte är en ”vanlig” semester vi ska på. Vi brukar inte åka på safari varje år, om vi säger så.

Vi läste exempelvis att djuren kan bli skrämda av färgglada eller svarta kläder. Sååå, för att få bästa förutsättningarna att se så många djur som möjligt så har vi utrustat oss från topp till tå med kakikläder 🙂 Såna här hikingbyxor har vå båda två i svart sedan tidigare. De är extra bra eftersom de går att ta av till shorts.

Vanliga framfickor och en benficka ger bra möjligheter att skydda det viktigaste. Trots att sommaren är över finns det fortfarande kvar såna här så kallade zip off-byxor. Här hittar du för både kvinnor och män. Just de här köpte jag och de här köpte Andreas.

Redo för att åka på safari

Där jag märker störst skillnad på bra hikingkläder är underställ och skjortor. Vi har köpt en varsin långärmad skjorta. Här finns en massa olika skjortor i beige.

Skjortorna brukar ha ett vindskyddande tyg, men andas bra eftersom det ofta finns ett tunt meshtyg på ryggen. Min är från Craghopper och är riktigt snygg tycker jag. Toppen att den är utrustad med en liten sidficka med blixtlås och en liten karbinhake så inte blixtlåset ska gå upp när man inte vill att den ska gå upp. Den här från Jack Wolfskin, som Andreas köpte, har lite tjockare tyg, men är också jättesnygg.

När det gäller underställ kör vi alltid med merinoull. Sommar som vinter. Devold är toppenbra på det, tycker vi. Här finns en massa. Just den här köpte Andreas. Den jag köpte finns inte men det är en sån här fast i grön/beige. Såna kan man inte ha för mycket av. Jag har både linne, t-shirts och tre olika tjocklek på långärmat. Så bra!

Hatten har jag köpt i en båtaffär i USA för ett antal år sedan 🙂

Redo för att åka på safari
Redo för att åka på safari

Kängor känns skönt att ha med sig också. Det behövs inte, men det skyddar ju lite mera mot myggor och så. De här har vi.

Så där. Vad tror ni? Är vi tillräckligt kittade? Vi känner oss iallafall så förberedda som vi kan när det gäller kläder och mediciner.

Vi får se hur mycket tillgång till internet vi kommer att ha. Jag försöker uppdatera här om jag kan. Eller på Instagram på @gottforsjalen.se Kanske. Jag har förprogrammerat nåt inlägg också. Så stay tuned. Rätt som det är dyker det upp ett lejon här inne 🙂

Tanzania – here we come!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.