recept

JULSALLAD MED KANDERADE NÖTTER

Jag brukar sällan blir riktigt hundra nöjd med salladen på julbordet. Saknar alltid nåt på nåt sätt. Men förra året fick jag faktiskt till det. Det blev en julsallad med kanderade nötter. Lite extra trevligt med saffran i dressingen. Jag kör nog på den i år igen. Sorry för den minst sagt kladdiga skålen.

julsallad med kanderade nötter

Julsallad med kanderade nötter

Sallad:
Ett par kvistar grönkål
En bit rödkål
2 äpplen

Vinägrett:
3 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
½ pkt saffran
1 tsk flytande honung
1 tsk flingsalt
½ tsk svartpeppar

Kanderade nötter:
2 msk strösocker
1 msk smör
20 valnötter

Gör så här:

  1. Skaka ihop ingredienserna till vinägretten i en shaker.
  2. Häll sockret i en stekpanna. Rör hela tiden. Det händer inte mycket i början, sen plötsligt går det fort då sockret smält. Tillsätt smör och nötter. Stek tills nötterna blivit glansiga och fått fin färg. Lätt upp på papper och låt svalna. Hacka de något ifall du vill ha lite mindre bitar.
  3. Riv grönkålen och skär eller riv rödkålen. Blanda ihop i en skål och blanda runt med lite olivolja och flingsalt. Ringla över vinägretten över salladen och blanda runt lite, strö över valnötterna. Dra ett par varv svartpeppar över hela rasket.

Får du sen en massa kål över så kan du göra en toppengod gryta eller pastasås som jag kom på.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.