hälsa & friluftsliv

GRILLA KORV I HÄRJARÖ VAR MYSIGT

Vi bestämde oss till sist för att grilla korv i Härjarö. Fredagmorgonen fick en seg start även om det var klarblå himmel på morgonen. Det kändes som att det var lite för sent att hinna packa ryggor och åka så pass långt, men Andreas drev på.

grilla korv i Härjarö

Han vet att jag uppskattar de här stunderna jättemycket. Och det gör han själv också. Så han satte fart med packningen och jag hakade på. Vi hade ju inte planerat för det här så vi var tvungna att stanna vid matbutiken för att köpa korv och bröd.

Eftersom vi var så sena iväg så hann molnen dra in över sjön. Tyvärr. Men det var skönt ändå.

grilla korv i Härjarö

Det var 12 minus på morgonen så vi såg till att vara utrustade. Lagom kläder då man går, men snabbt på med dunjacka under skaljackan och överdragskjol så snart man slår läger. Börjar man väl frysa så är det svårt att få upp värmen.

Det var helt vindstilla och alldeles alldeles tyst förutom brasans sprakande. Till en början…

Sen kom det ett gäng ungar som lekte i en slänt en bit bort. Jamen varför i hela friden måste tonåringar gapa och skrika så mycket!? Och länge!? Som Andreas sa, de måste ju bli hörselskadade av sina egna röster. Nånstans bör det ha funnits vuxna i närheten, eftersom ungarna inte lär ha tagit sig dit själva, som tydligen tyckte det var helt okej ljudnivå. Visserligen känns det extremt ovanligt att tonåringar idag kan roa sig med nånting annat än att ha en dator eller lur framför ögonen. Så det är ju positivt i sig att de hängde i skogen. Men skogen känns inte som en plats för hög volym. Ja, nu var jag lite gnällig, sorry.

Vi lät sen elden sakta brinna ner.

grilla korv i Härjarö
Grilla korv i Härjarö

Plockade sen fram korv och bröd och grillade. Mysigt! Och väldigt rogivande!

grilla korv i Härjarö

När jag var som en isbit om fötterna (klantigt att jag satt stilla!) och elden brunnit ner packade vi ihop och kastade snö på glöden. Så nöjd med att vi kom iväg!

När vi kom hem var det så gott med glögg- och brashäng en stund. Sen drog vi igång med att plocka ihop julen.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    AVKOPPLING DE LUX PÅ EN DAG I HÄRJARÖ - Gott för själen
    7 mars, 2022 at 06:01

    […] Vi styrde kosan mot Härjarö naturreservat, som blivit vårt favvoställe när det kommer till en dag på tur. Älskar det här ljuset som sipprar mellan träden på förmiddagen. Det blir sån speciell känsla i skogen. Det var nästan två månader sen vi var där senast. Det kan du läsa om här. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.