inredning

HÄSTHUVUD OCH SAMURAJSVÄRD PÅ VÄGGARNA

Det är roligt att ha lite annorlunda saker på väggarna tycker jag. Vi har nyligen satt upp hästhuvud och samurajsvärd på väggarna. Kan tyckas vara lite annorlunda.

hästhuvud och samurajsvärd

Några har sett det förr, några av er har lika dant och några av er kanske undrar hur i hela friden man kommer på tanken. 🙂 Jag var på ett bloggeventFreys hotel anordnat av Pernilla. På hotellet hade man såna här hästhuvuden i varje rum. De skulle symbolisera hästen Frey som var grunden till hotellets ”taxiverksamhet” när det begav sig. När vi var där hade de plockat ner alla och skulle sälja dem. Undrade om vi var intresserade. Flera av oss nappade på det. Och där är han nu. Frey.

Jag fyndade en gammal sliten jaktväska på en antikhandel som jag och dottern var på. Här kan ni läsa mer om vår mysdag. Och jag hittade ett par ”styrsnören” till hästar på en köp-och-sälj-sida. (Nej kan inget om hästar 🙂 ).

Hästhuvud och samurajsvärd

Och nedanför en liten trälåda, med en trägubbe, ljuslykta, och en glasskål (Andreas arvegods) med några kottar i. Och till höger hänger ett par svärd.

Det blev rätt coolt tillsammans där på den sneda väggen

Svärden köpte Andreas i Asien. Det knyter an lite till hans tidigare yrkesliv då han skyddade ett fartyg från sjörövare. Ja, på riktigt, pirater. Även om han inte var beväpnad med just samurajsvärd.

hästhuvud och samurajsvärd

Otroligt vackert hantverk på handtaget. De passar så bra där. De här sitter i hallen direkt till höger då man kommer in. Mitt emot det här.

hästhuvud och samurajsvärd

Ja, jo, jag sa ju tidigare att jag vill att inredningen ska återspegla vår personlighet. Men jag vet inte jag. Vad kan ett hästhuvud och samurajsvärd visa i just vår personlighet. Jag kanske borde ångra det där 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  5 februari, 2022 at 07:08

  Roligt med annorlunda detaljer! 🙂

  • Reply
   Lena
   6 februari, 2022 at 09:03

   Jamen eller hur! Kul att du också giller det!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.