trädgård

PLANTERA OM PELARGONER EFTER ÖVERVINTRING

I år hann jag faktiskt plantera om pelargoner. Jag har haft ett antal i trädgården i olika planteringar och sedan övervintrat dem i uthuset.

Det har varierat genom åren hur jag har hanterat dem. Ibland har jag haft dem kvar inne och ibland övervintrat dem på svalare plats. Ibland har jag inte planterat om dem och ibland har jag hunnit med det.

Jag tog in en kruka i taget i tvättstugan. De ser ju rätt eländiga ut efter en vinter. Jag klippte ner alla grenar. Skakade sen av jorden i en pappkasse. Tog ur den gamla jorden i botten och fyllde på med nytt.

plantera om pelargoner

Släpade sen in alla krukor i duschen och gav dem en rejäl rotblöta. Sen fick de stå och rinna av. Tur vi har två duschar 😉

Så här fina ser de ut redan efter dryga två veckor i ett soligt fönster och med vattning en gång i veckan! Den har till och med börjat blomma.

Helt klart verkar de må bäst då de får övervintra på svalare och mörkare plats och liksom bli bortglömda. De har fått vatten typ en gång i månaden. De verkar gilla att gå i ide i några månader. Men nu så. Nu jäklarns ska de få leverera! Jag får nog lov att försöka ta mig tid varje år att plantera om pelargoner.

Vad gör vi i helgen då? Igår eftermiddag började Andreas grävandet i trädgården med den hyrda grävmaskinen. Det arbetet kommer att fortsätta hela helgen. Jag ska försöka plocka ur stenar och tegelstenar ur högarna för att sortera lite. Får se hur mycket jag orkar efter gårdagens hårda pt-pass.

Brukar ni plantera om pelargoner? Vad har ni för er i helgen? Berätta gärna!

Må bäst!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Anna-Maria
  26 mars, 2022 at 11:34

  Pelargoner kanske är något för mig att pröva på som nästa steg. Har nyss börjat det där med att försöka odla. Vad fina de ser ut att bli när de får växa på sig igen.

 • Reply
  Tittilina
  26 mars, 2022 at 10:31

  Åh jag brukar inte heller vara så duktig på att ta hand om mina pelargonier, men tack för att du påminde mig. Blev oerhört lockad, när jag ser hur fina de blir efter två veckor.

  • Reply
   Lena
   27 mars, 2022 at 08:24

   Kul att jag kan inspirera lite! 🙂 Välkommen hit, förresten. Hoppas du ska trivas!

   Ha en fin söndag!

 • Reply
  Annika
  26 mars, 2022 at 10:58

  En god middag på Larmgatan 10 o sen Brynolf o Ljung på Kalmarsalen gav oss enorm energi! Nu fixar vi o njuter av VÅREN!!! Fram med möbler o rensar rabatter….. Bara att njuta!

  • Reply
   Lena
   27 mars, 2022 at 08:26

   Härligt med lite trevligheter emellanåt! Ja, visst är det härligt att vara ute nu! Njut på!

   Välkommen hit, förresten, du också! Hoppas du ska trivas!

   Ha en fin söndag!

 • Reply
  Ulrica
  27 mars, 2022 at 05:49

  Jag är inte duktig alls med blommor men har några pelargoner som jag har övervintrat och det är hög tid att plantera om dem så tack för påminnelsen 🙂

  Nu är ju helgen snart över och vi kom hem sent igår kväll från Lofsdalen där vi varit sen i onsdags med hela familjen och idag har det varit heldagsövning med Återsken, så nu sitter jag och frossar i en serie på Netflix och vilar min bråkiga arm.

  Ha en mysig vecka!
  Kram Ulrica

  • Reply
   Lena
   27 mars, 2022 at 06:00

   Åh vad mysigt med lite fjällsemester!

   Ha en fin vecka du också! Och vi ses på konserten på fredag!

   Kram Lena

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.