hälsa & friluftsliv resor - långa & korta

DIMSLÖJORNA DANSADE ÖVER GRÖVELSJÖN

Dimslöjorna dansade över Grövelsjön den där morgonen då vi vaknade i tältet. Den där morgonen som gav mig bomull runt hjärtat och glitter i ögonen. Så magiskt!

Dimslöjorna dansade över Grövelsjön
Dimslöjorna dansade över Grövelsjön
Dimslöjorna dansade över Grövelsjön

Så vackert så jag nästan höll andan. Ni hör den öronbedövande tystnaden när ni ser bilderna va?! Tystnaden förutom fåglarnas morgonsång.

Vi hade vandrat Silverfallet-turen dagen innan och fått en underbar kväll. Det kan du läsa om här. Jag hade fått lite tips på olika turer på hemsidan för området.

Innan vi kröp isäng hade jag ställt klockan på 4 bara för att få se soluppgången. Men eftersom vi hade lite svårt att sova på grund av hällregn på natten så stängde jag av klockan vid midnatt. När jag vaknade vid 6 så ångrade jag mig lite. Men bara lite. Det var skönt att sova också.

Dimslöjorna dansade över Grövelsjön

Vi drog på oss kläderna och kravlade oss ur tältet och gick mot vindskyddet och grillplatsen vid strandkanten. Stod länge och bara försökte ta in stunden.

Dimslöjorna dansade över Grövelsjön

Till sist kunde vi inte förtränga längre att vi behövde gå på dass. Vi gick den korta promenaden på ett par hundra meter, över ån Grövlan, till dasset vid parkeringen.

Dimslöjorna dansade över Grövelsjön

Tillbaka vid strandkanten igen och bara njöt. Vi viskpratade med varandra som man gör när det känns så där speciellt vackert och njutbart.

Dimslöjorna dansade över Grövelsjön

Kunde inte sluta fota.

Dimslöjorna dansade över Grövelsjön

Naturen gav oss en ny tavla för varje minut som gick. Tänk om man kunde spara stunden i en liten ask!

Vi gick lite längs strandkanten igen där Grövelsjön smalnar av till ån Grövlan. Tog av oss skor och strumpor och kavlade upp byxbenen. Försökte tvätta oss hjälpligt.

Lyfte blicken. Stannade upp och andades. Och sköt av en bild. Igen.

När vi varit förstummade av vackerheten tillräckligt länge så var det dags för frukost. Vi började med att koka kaffe för att hälla upp i termosmuggarna.

Medan kaffet kokade skar vi bacon. Japp, vi hade med oss bacon. Ett fryst paket inlindat i folie höll sig fint i ryggsäcken trots 25 graders värme.

När baconet var knaperstekt lindade vi in det i folie igen för att hålla värmen. Sen plockade vi fram färska ägg för att göra äggröra. Jodå, även färska ägg håller sig bra.

Hur tror ni det här smakade till frukost då?! 🙂 Jag kan meddela att jag sällan ätit nån godare frukost.

Och jag har sällan haft en bättre frukostutsikt! Det var ett helt fantastiskt dygn. En härlig tur på dagen, en underbart skön kväll (en mindre härlig natt med hällregn) och en fullkomligt magisk morgon! En morgon då dimslöjorna dansade över Grövelsjön och jag fick bomull runt hjärtat och glitter i ögonen.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Butta
  9 juli, 2022 at 09:44

  Så vackert! Har varit på en liknande plats vid Grövelsjön, om inte samma😉

  • Reply
   Lena
   10 juli, 2022 at 08:43

   Ja, det är fantastiskt vackert där runtomkring!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.