recept trädgård

MEDELHAVSVÄRME OCH SANGRIA

Igår eftermiddag var det medelhavsvärme och sangria som gällde här hemma. Vi jobbar fortfarande, men ville passa på att njuta av sommaren lite.

Medelhavsvärme och sangria

medelhavsvärme och sangria

Jag hade köpt lite extra frukt och jordgubbar. Passade på att göra min egen sangria. (Har delat receptet tidigare, men det kommer här också, lite längre ner i inlägget). Vi gjorde lite grann bara. Dricker extremt sällan alkohol när det är arbetsdag dagen efter, men det händer att jag gör undantag när det är nåt speciellt.

Tidigare på dagen hade Andreas blandat i ordning det mesta av bålen. Jag stoppade in den i frysen för att få den riktigt härligt kall.

medelhavsvärme och sangria
medelhavsvärme och sangria

När vi stängt våra jobbdatorer så plockade jag fram och vi satte oss i solen en stund och njöt av ett varsitt läskande glas. Andreas jobbade sen vidare ute medan jag satt i solstolen och läste innan vi hoppade i spabadet och svalkade oss en stund. Strax innan vi gick runt och vattnade alla växter, ute och inne, tog vi ett till glas. Vilken eftermiddag och kväll vi fick!

Sangria – mitt eget recept

Ingredienser

  • En halv flaska vitt vin (jag tog en enkel Savignon Blanc)
  • En halv flaska mousserande vitt vin (jag tog en Cava)
  • 5 cl ljus rom (hade inte det denna gång)
  • 1 tsk honung
  • 1 apelsin
  • 1 mango
  • 2 persikor
  • 5-10 jordgubbar
  • 0,5 dl Sprite
  • Färsk mynta

Så här gör man

  • Häll upp det vita vinet i en tillbringare eller bålskål och blanda ut honungen i vinet.
  • Häll i rommen (om du nu vill ha det i).
  • Häll i läsken.
  • Skala apelsinen och skär den i tunna skivor och sedan halvmånar.
  • Skala mangon och persikan, och ansa jordgubbarna. Skär allt i lagom stora munsbitar.
  • Rör om försiktigt.
  • Häll i ungefär hälften av det mousserande vinet och blanda runt.
  • Låt stå i ungefär 3 timmar i kylen. (Jag hade den i kylen över natten en gång, men jag tror att frukten drog åt sig lite väl mycket av alkoholen så den blev lite ”stickig”).

Häll upp Sangrian i glas och skeda ur frukten och lägg i glasen. Toppa med resterande mousserande vin och några små blad av mynta.

medelhavsvärme och sangria

Idag ska det viss bli ännu varmare. Bäst att jobba undan så vi kan stänga ner tidigt idag också. Dagar med medelhavsvärme och sangria är sällsynta!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.