livet

BRYGGERIFESTEN 2022 LEVERERADE BRA STÄMNING

Bryggerifesten 2022 var lika trevlig som den förra för tre årsedan. Skönt väder, härlig stämning, god mat och dryck. Vad mer kan man begära?!

Vi startade fredagkvällen hemmavid med ett varsitt glas champagne för att fira att Andreas gjort sin sista arbetsdagdag på sitt gamla jobb. Efter semestern drar nytt jobb igång. Vi gjorde oss sen i ordning och skuttade upp på cyklarna.

Bryggerifesten 2022

Efter ungefär tre kilometers trampande var vi i hamnen där årets Bryggerifest hölls. De öppnade redan vid 17 och vi var där strax efter.

Bryggerifesten 2022

Kesuddens hantverksbryggeri startade sin verksamhet hemma i ett garage 2013, men håller sedan några år tillbaka till i gamla industrilokaler i hamnen. riktigt charmigt område. Bryggerifesten hölls på verksamhetens innergård. Första festen var 2019, då vi var där också. Det kan du läsa om här. Bryggeriet producerar ett antal olika ölsorter som man kunde smaka av. Dessutom hade de två ”gäst-kranar” där öl från bryggerier i Uppsala och Västerås serverades.

Bryggerifesten 2022

Efter första festen blev det ett uppehåll 2020 och 2021 pga pandemin. I år var det dags igen och vi var inte sena att köpa biljetter. Inträdet var 200 kr, för det får man en trevlig kväll med trubadur, dj och liveband hela kvällen. Dryckesbiljetterna kostar 80 kronor, vilket faktiskt var detsamma för tre år sedan! För en biljett får man 40 cl öl, eller vin eller bubbel (oklar mängd), men det som är så bra är att man kan halvera biljetterna och få 20 cl öl per halv biljett. Toppenbra för mig som inte vill dricka så mycket, men ändå kunna smaka många olika sorter.

Folk började köa till food trucks’en tidigt. Det fanns en truck med tacos och en med hamburgare. Vi insåg att det nog var bäst att beställa mat ganska omgående, kanske vid 18. Andreas valde högrevsburgare och jag eldostburgare (halloumi). Sen blev det en lång väntan. De hade jättesvårt att få ut maten. Efter kanske 30-45 minuter var vårt klart. Och, det var worth waiting for!!! Vi båda tyckte att det var en av de bästa hamburgarna vi nånsin ätit. Både burgarna och stripsen var nåt utöver det vanliga.

Swaymaster på Bryggerifesten 2022

Livebandet som spelade var Swaymaster, i år igen. De är riktigt bra, men körde väl inte riktigt de bästa stämnings-höjar-låtarna. Bra låtar, absolut, men inte så många som folk kunde sjunga med till eller dansa till. Det kom först ett par timmar senare.

Visst ja, ölen ja, var den god? Det var den. Jag valde några olika IPA och nån lager, medan Andreas mest körde på lager och nån pilsner. En som hette Yes pils, den var sådär, men den var ändå bäst av de vi testade. Den påminde om en IPA i smaken. Jag testade en fruktig IPA som hette Sweet Galaxy, den gillade jag. Kanske inte till mat, men efter maten var den bra. Fruktig nästan som en dessert 🙂 Nja, årets ölsorter fick ingen toppnotering, förra årets sorter föll oss mera i smaken. Men de var definitivt drickbara.

Efter fyra-fem timmar kände vi oss nöjda och trampade hemåt igen. Vi hörde musiken hela vägen hem och lyssnade på den en liten stund hemma på trädäcket innan vi hoppade i säng.

Nähäpp, nu ska jag göra mig i ordning och dra igång sista arbetsveckan innan semestern. Håll i, håll ut!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.