livet

OM 20 MINUTER SKA VI VARA SOMMARFINA

Ja, han sa så i torsdagskväll strax efter att champagnen var urdrucken. Om 20 minuter ska vi vara sommarfina och ta en cykeltur. Det är inte ofta han kommer på överraskningar, min sambo, så jag blev såklart jätteglad!

Om 20 minuter ska vi vara sommarfina

Åh herregud. Jamen ni fattar. Svettig och eländig efter en arbetsdag och en stund i solen. Ingen som helt aning om vad vi skulle göra, vad skulle jag ha på mig, hinner jag duscha, ska vi vara bland folk?!

Vi skulle visst vara bland folk, fick jag veta. Jag sprang runt som en yr höna. Försökte fräscha till mig lite och försökte hitta nåt vettigt att sätta på mig. Det slutade med att jag tog en klänning ur packningshögen inför vår roadtrip nästa vecka.

Efter ett uppfräschningsingsrejs på 20 minuter så satt vi på cyklarna och trampade mot stan. Så underbart varmt och skönt. Den där tröjan som jag hängde över axlarna kom aldrig längre än axlarna. Det var lagom med bara armar även när vi cyklade hem.

Om 20 minuter ska vi vara sommarfina

Han tog mig på lite kringelikrokar-vägar för att förvilla mig. Jag hade ju mina misstankar att vi skulle äta middag ute nånstans på stan, som vi inte gjort alls under hela sommaren. Och vi har några favvo-ställen.

Och jodå, det blev ett av våra favoritställen. Hamnmagasinen är ett väldigt trevligt ställe att äta middag på i kvällssolen.

Så charmiga gamla hamnbyggnader som renoverats försiktigt.

Det var i samma kvarter, på andra sidan det här huset, som vi var på bryggerifesten förra helgen. Det kan man läsa om här.

Om 20 minuter ska vi vara sommarfina

Jamen alltså maten! Vi måste snacka om maten! Hur gott!? Jäklarns. Framför allt pastan var så vansinnigt god. Jag valde biffpasta med tryffel, svampmix och parmesan denna gång. Mmmm! Andreas tog nattbakad högrev med tryfflad potatispuré. Också den vansinnigt god. Jag har nästan aldrig blivit besviken på nån mat där. Det var nån gång på nån grillbuffé som de inte lyckades riktigt, men det är nog svårt att få till det tipp topp med såna mängder. Nöjda efter middagen trampade vi hem och hoppade i spabadet och avslutade kvällen innan åskskuren drog in. Tänk så bra det kan bli när man får höra ”om 20 minuter ska vi vara sommarfina”.

Och idag blir det storkalas hos mamma och pappa i Uppsala. Pappa fyller 80 imorgon och har kalas idag för barn, barnbarn, respektive och svärföräldrar. Jag åker dit lite tidigare för att hjälpa till. Andreas kommer efter med sina föräldrar, samtidigt som alla andra dundrar in. Jag tror vi blir närmare 20 personer. Några dagar senare har de bjudit in vänner till kalas. Det blir säkerligen en trevlig dag både idag och nästa kalas.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.