bygga nytt trädgård

ANNAN FOTOVINKEL I TRÄDGÅRDEN

Tänkte visa en annan fotovinkel i trädgården. Jag har ju mest fotat från huset mot den här planteringen närmast i bild. Eller stått framför planteringen och fotat mot huset.

annan fotovinkel i trädgården

I nederkant i bild syns lite av en damm. Den sprack sönder i vintras och så har den fått stå hela sommaren. Andreas tog tag i den nyligen och lagade den. Lagom till vintern, hehe. Men nu är det gjort och förhoppningsvis kan vi ha en trevlig fontän där till våren igen.

Den här upphöjda planteringen hade han redan när vi träffades, på den tiden Torpet stod här. Han har slitit i många timmar med den. Det var många kvadratmeter jord med ogräs och en gammal betongmur. Allt det har han handgrävt bort, byggt en ny mur, fyllt planteringen med ny jord, satt växter och dekorerat med sten och belysning. Plus lagt marksten för en uteplats till vänster i bild.

annan fotovinkel i trädgården

Nu gick det bra att sitta uppe i planteringen och fånga en annan fotovinkel i trädgården mot huset när svartplommonet börjat tappa bladen. Några av växterna kommer vi att ”plocka upp” i den nya planteringen som vi håller på med. Benved är ett exempel som finns i den här planteringen, som vi även satt vid entréplanteringen. Kärleksört en en växt jag kan tänka mig sätta på annat håll också.

I högerkanten på bilden syns spabadet. Det är till häften integrerat med trädäcket. Där får ni en viss känsla för hur saker och ting förhåller sig till varandra kanske.

Idag är det hemma-jobbar-tisdag. Jag trodde ända till igår morse att jag skulle till Finland idag till imorgon. Jag visste hela tiden att det var 18-19:e som jag ska vara där, men fick för mig att det var denna vecka. Så lättad är jag insåg att det är först nästa vecka. Herregud! Tänk om jag åkt hemifrån vid 05.30 till Arlanda för att konstatera att det var fel vecka! Jisses!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.