livet

BESÖK PÅ KYRKOGÅRDEN PÅ ALLA HELGSONS DAG

Att göra ett besök på kyrkogården på Alla helgons dag är så vackert. Särskilt i minneslunden. Vi har varit där nåt år tidigare. Igår var det dags igen.

besök på kyrkogården

Jag har min farmor och farfar och Andreas har sin mormor och morfar på samma kyrkogård. Vi var där strax före 17 och det han bli beckmörkt. Precis när Andreas tände ljuset så började kyrkklockorna slå. Det blev så stämningsfullt. Mamma och pappa hade lagt en krans där tidigare och jag gissar att det är min kusin som satt lyktan och en annan gravdekoration. Så fint!

Jag visste att det satt två ljung där så jag hade med mig en vit skimmia som jag satte emellan. Det blev en fin kontrast.

Jag har sagt länge att jag inte vill ha nån grav. Jag vill att mina anhöriga ska kunna gå till en minneslund var som helst i världen de befinner sig OM de vill och NÄR de vill. Ingen diskussion om vem som ska ligga tillsammans i vilken grav och inget krav på att en grav ska skötas.

Jag vill understryka att det är så JAG känner och jag lägger absolut inga värderingar i hur andra känner och tänker. Och nej, jag känner inte att det är det minsta betungande att i framtiden pyssla om den grav som mamma och pappa beslutar sig för att ligga i. Det gör jag så gärna. Min tankar handlar om mig själv.

besök på kyrkogården

När vi pysslat lite på ”min” grav så gick vi till ”Andreas” grav. Sen gick vi runt i minneslunden en liten stund. Så stämningsfullt och vackert!

besök på kyrkogården

Det blev en fin stund på kyrkogården. Vi åkte sen hem för att ta ett lite kortare bad och sen fixade vi en trerätters. Så mysig dag och kväll!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Butta
    6 november, 2022 at 10:17

    🕯

    • Reply
      Lena
      7 november, 2022 at 05:45

      Tack för fin kommentar!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.