bygga nytt livet trädgård

FIRA FÄRDIGT TRÄDÄCK MED CHAMPAGNE

I fredags kunde vi fira färdigt trädäck med champagne i spabadet. Vilken känsla! Framför allt har en av oss kämpat i mååååånga timmar, men nu är det äntligen klart!

När man ser den här bilden så kanske man förstår att det tagit tid. Och vi har inte haft det helt enkelt. Trädäcket är rätt stort, typ 90 kvm, om jag minns rätt. Det är i vinkel runt huset och huset är inte 90 grader på hörnet utan avkapat. Formen på trädäcket är inte regelbundet. Dessutom så har vi ju ett spabad som är inskjutet i däcket. Som om inte det var nog så har vi byggt in ett parasoll mitt i däcket också. Så. Det är inte många räta vinklar att jobba med utan speciallösningar till förbannelse.

Förra söndagen kom äntligen den sista pusselbiten på plats! Här borras det ett hål i den biten.

Här sågas biten av.

fira färdigt trädäck

Tänk va! Tänk vilken lättnad när han jobbat med de där reglarna och brädlapparna av och till sedan förra sommaren och sen få sätta dit sista biten! Jag har visserligen bidragit jag också, men Andreas har helt klart lagt mest tid.

Sen kan man ju undra varför i hela världen han skulle borra ett hål och kapa av den där biten. Det är nämligen så att huvudströmbrytaren till spabadet sitter där under och det behöver han kunna stänga av lite då och då. Så han gjorde sig en liten lucka 🙂

fira färdigt trädäck

Det kändes inte riktigt som läge att poppa champagnen i söndags eftermiddag då det var klart. Vi valde att fira färdigt trädäck i fredags istället. Här förbereder vi flytbrickan med choklad och fyllda glas, innan vi hoppade i badet.

fira färdigt trädäck

Så mysigt sätt att fira! Vi tog ett varsitt glas i fredags och resten i lördags. Jamen kan man fira två kvällar så är det väl trevligt 😉

fira färdigt trädäck

Igår novent-pyntade jag och förberedde för advent. Lite kvar innan allt är på plats. Lite senare mot kvällen tog vi tag i ett av våra inneprojekt igen. Så roligt att komma framåt. Längtar tills det blir klart så jag kan visa er! Siktar på att hinna klart innan jul. Vi får se hur vi lyckas.

Och snö har vi fått också. Det är alldeles vitt. Mysig adventsstämning. Skönt att ha fått på vinterdäcken så jag kan ta mig till jobbet lite säkrare. Ska försöka ta mig iväg lite tidigare så jag inte fastnar i onödiga köer.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.