livet umgänge

FÖDELSEDAGSKALAS 2022 ÅRS VERSION

Födelsedagskalas 2022 års version för min del avklarat. Jag fyller inte förrän om en dryg vecka, men det fick bli lite tidigare firande den här gången för att det skulle passa alla.

Födelsedagskalas 2022

Jag fotade lite när jag dekorerat bordet, innan koppar och kakfat kom fram. Sen glömde jag som vanligt att fota när allt var klart. Så trist! Jag är så fokuserad på att allt ska flyta på, även om jag har god hjälp, så jag glömmer alltid att fota. Morr!

Födelsedagskalas 2022

Jag fick rosor av Andreas tidigare i veckan. Några hann börja sloka lite så de fick nytt liv i en skål. Intill satte jag vasen med murgröna, som var kvar sedan Alla Helgons-middagen.

Jag fixade lite novent-pyssel. Det är ju så mörkt och trist nu så det är lite mysigt att pyssla lite inne. Även om det kanske kändes lite märkligt med hyacinter och mossa en dag i mitten av november då vi åt fil-/yoghurt-lunch ute i 15 grader, innan kalaset. 🙂

En till hyacint, avskakad jord direkt i en vacker skål. Och en ljuskopp i koppar på mossa och en väldigt speciell vas på en trädrot. Den köpte vi i en inredningsbutik i Idrefjäll, men jag ser att de har webbshop nu också.

https://gottforsjalen.se/2022/11/treratters-pa-alla-helgons-dag-for-att-fira/

Hur som helst, det blev ett väldigt trevlig kalas som vanligt. Alla mina ungar med respektive (utom äldsta sonens sambo som pluggar i Boden), mina föräldrar, syrran med familj, Andreas dotter, syster (hennes pojkvän spelade på konsert) och föräldrar. 17 pers samlades i vårt härliga vardagsrum.

Jag hade fixat bullar (mitt eget recept här), chokladbiskvier i långpanna serverade med blåbär (recept här), syltkakor och småkakor med mörk choklad och havssalt (recept här, jag gjorde hela satsen och delade på två, vilket blev 20 st av vardera). Toppade kalaset med chokladtårta med mango och banan på ena lagret och vaniljkräm på andra lagret, grädde och chokladknappar uppepå.

Det var mitt födelsedagskalas 2022 års version. Och jag fick massor med fina presenter! Helt överväldigad! Jag fyller ju bara 57 😉 Bilden är två år gammal, då vi bodde i transferlägenheten medan vi byggde, med en trevlig present från svägerskan.

Idag blir det nog en fin dag också, precis som igår, men betydligt kallare. Lite pyssel blir det nog ute ändå.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Butta
  14 november, 2022 at 06:28

  🌹GRATTIS i efterskott! Fin drivvedspresent du fick! 👍

  • Reply
   Lena
   14 november, 2022 at 08:50

   Tack (förskott, jag fyller i nästa vecka 😉 ) Ja, visst var den fin!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.