inredning livet

TRERÄTTERS PÅ ALLA HELGONS DAG FÖR ATT FIRA

Vi tar gärna tillfället i akt för att fira. Fira alla möjliga saker. I helgen passade vi på att äta en trerätters på Alla Helgons Dag för att uppmärksamma den dagen.

trerätters på Alla Helgons Dag

Jag la på Andreas fina nougatfärgade linneduk på matbordet. Byggde sen vidare dekorationen med lönnlöv som jag plockat härom veckan och röda löv från en buske som fanns vid Torpet som inte var nåt torp, som vi rev. Kul att återvinna saker från den tiden.

Jag strösslade ut ett gäng svarta fladdermöss i plast som jag haft i hundra år. Fortsatte med ett mattsvart ljus. Knipsade av en slinga från murgrönan och satte i en mattsvart vas som jag fått av dottern. Och ringlade ut en tunn ljusslinga över bordet.

trerätters på Alla Helgons Dag

Satte slutligen ut tallriksunderlägg, tallrikar, glas och bestick.

trerätters på Alla Helgons Dag

Innan maten tog vi ett lite kortare bad. Sen var det bara att njuta av förrätten. Vi hade en bit västerbottenspaj kvar i frysen sedan kräftskivan för ett par månader sen. Sen gjorde vi varmrätten. Missade att fota den, men det var entrecote, potatiskaka, kantarellsås och haricots verts. Till både förrätt och varmrätt ett jättegott rött.

trerätters på Alla Helgons Dag

Vi andades en stund innan desserten plockades fram. Den hade jag förberett på förmiddagen. Pannacotta med blåbär. Älskar pannacotta! Vid den tiden hade klockan blivit mycket så det var i princip dags att lägga sig direkt. Nöjda efter en jättemysig trerätters på Alla Helgons Dag.

trerätters på Alla Helgons Dag

Du hittar olje- och vinägerflaskan här.
Du hittar tallriksunderläggen i rotting här. De i mässing, som finns på länken, är vansinnigt snygga också. Liiite sugen på dem också… 🙂
Du hittar vinglasen här eller här.
Du hittar tallrikarna här (ej reklamlänk).

trerätters på Alla Helgons Dag

Igår fick jag en hel del gjort. Bakade till födelsedagskalas som är i antågande. Pysslade med lite mossa och ljus. Körde ett gympass. Och tvättade lite och dammsög.

Nu är det en ny vecka med nya tag som gäller. Den här veckan blir nog betydligt lugnare på jobbet än förra veckan. Det ska bli skönt att komma ikapp lite. Önskar er en bra start på veckan!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.