livet

BLOGGUTMANING

 

Jag tycker det är så kul att läsa alla dessa listor som cirkulerar hos andra bloggare. Man lär ju liksom känna personen bakom spakarna mera då. Ibland kan man ju sno nån annans lista och göra en likadan. Ibland blir man utmanad. Och det har jag blivit nu. Av Angelica. (Har ni inte tittat in där, så gör det. Så härlig peppande tjej!). Här kommer min lista:

 

IMG_2583 glass x

Vilken är din favoritglass?

Min favvo-glass är faktiskt min egen hemgjorda glass. Förutom att den är supergod och smakar superlyxigt så är den superenkel att göra! Vilken bra kombo va´!? Den bjöd vi på under lördagens middag.

 

IMG_2426 san diego solnedgång x

Vad skulle du göra om du vann en miljon, även om du lever i ditt drömliv?

Resa, resa och sen resa. Älskar att resa! Så fort jag kliver av ett plan på Arlanda så vill jag iväg igen. Men en stor del skulle också få gå till välgörenhet. Och givetvis en stor hög var till barnen!

Vilken är utan tvekan din bästa tv serie?

Tittar egentligen ganska lite på tv. Mest på fredag- och lördagkvällar. Men, Parneviks, har jag faktiskt följt. Den serien gillade jag. Både innehållet och själva produktionen. Känns som ett väldigt unikt koncept.

Hur hanterar du en situation om du är i ett stort rum med massa folk och du ingen känner – då det förväntas att man ska vara social ex på en fest/kalas/jobbfest osv

Jag minglar. Gillar att lära känna nya människor. Är nyfiken på andras livsöden och intressen. Faktum är att jag till och med nästan hellre sätter mig vid okända personer på en fest eller konferens bara för att lära känna nya. De andra kan jag ju liksom träffa annars. Typ.

Jag har fått jobba för det dock. Jag tyckte tidigare att det var jättejobbigt att prata väder och vind med folk. Kände nog att jag måste ha nåt vettigt att säga. Eller att jag kanske inte var en tillräckligt intressant eller cool person. Men, det gäller ju att komma på att nyckeln är att intressera sig för motparten, inte att man själv ska ”underhålla”. Typ.

Vad är du nöjdast med med dig själv och varför?

Min självständighet och energi är det nog när jag tänker efter. Med de egenskaperna får man med automatik ett jäkla driv och man får saker gjorda, blir effektiv och man lär sig massor. Och att jag är ärlig. Ibland mer ärlig än för mitt eget bästa, tror jag. 

Om du hamnar i ett bråk, hur hanterar du det, är du den som tar fighten eller som tar emot? 

Det beror jättemycket på vad det handlar om och vem motparten är. Jag låter mig inte bli överkörd, då backar jag hellre undan och väljer att inte ha kontakt, om det inte är så att jag vill tala om hur jag känner. Jag väljer mina strider.

Vad dras du till för bloggar, vad är viktigt på en blogg, vad ska finnas med anser du?

Det finns så oändligt många fina och bra bloggar, men man måste ju välja. Och då väljer jag de som ger mig nåt. Och det kan vara så olika saker. Det kan vara pepp eller allmän skön känsla, det kan vara likasinnade, eller det kan vara nån som har helt olika uppfattning som jag lär mig nåt om, det kan vara nåt annat som jag lär mig åt av, nån som jag får en skön relation med. Gärna stora vackra bilder. Många vill se redigerade och ”arbetade” bilder. Jag dras tvärtom mera till naturliga bilder. Eller möjligen såna som är jätteredigerade och helt ”skruvade”. Men en sak som är ett måste för att jag ska hänga kvar. Och det är att jag ska känna att bloggaren är ärlig, genuin och gärna bjuder på sig själv. Gärna kryddat med humor. Eftersom jag lockas av såna bloggar så är det det jag försöker förmedla i min blogg. ”What you see is what you get” liksom.

Vem är bästa programledaren anser du på tv?, varför?

Tilde de Paula. Helt klart. Hon känns verkligen som ärlig, genuin och bjuder på sig själv. Dessutom är hon från Uppsala, så det måste ju vara en bra tjej 😉

 

SONY DSC

Lasse Wellander

Har du träffat någon kändis och pratat med & i vilken situation var det då i så fall?

Johan Pihl och Peter Thellenius, som båda spelade i Basic Element och Peters fru Linda Thellenius (f d Rosling, ni vet Big Brother-Linda). Johan var en fin vän till exmaken, men gick tyvärr bort för ett par år sedan. Peter och Linda träffade jag kort på Johans begravning. Jisses vilken utstrålning Linda hade!

Sen förstås Lasse Wellander (en av ABBAs gitarrister) är jag lite bekant med. Så det är genom honom jag är bara ett eller två handslag ifrån en mängd världsartister. Vilka kan du läsa om här. Svindlande känsla.

 

Orresta golf-range

Orresta golf-range

Vilken är den roligaste sporten att utföra eller se på?

Att utöva? Helt klart utförsåkning och golf. Jag började åka slalom när jag var barn och gillar det lika mycket nu också. Golfen började jag med för typ tre år sedan. Det har tyvärr inte blivit så mycket spelande av olika skäl. Men i år har jag tänkt försöka kicka igång det igen.

Att se på då?! Jag brukar undvika att sätta mig framför en fotbollsmatch. Faktiskt. För när jag väl sätter mig där kan jag omöjligt slita mig. Blir heeeelt uppslukad och fast. När jag väntade dottern -94, och hon körde rally i magen på nätterna, då kollade jag VM.

Nu är det dags för mig att skicka utmaningen vidare. Milla, MariaHelena, Tina, och Jenny, vad säger ni? Antar ni utmaningen!?

Må bäst!

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Maria
  11 april, 2016 at 02:13

  Åh vilken trevlig och fin läsning!
  Så roligt att få ”lära känna” dig lite ”grundligare”.
  Kram och tack för fina ord kring vårt dop 🙂
  /Maria

  • Reply
   Lena
   1 maj, 2016 at 06:00

   Kul att jag kunde glädja lite 🙂

 • Reply
  Maria
  12 april, 2016 at 09:17

  Vilken trevlig läsning och glad att få känna dig mer. Det tycker jag är så kul. Tusen tack för att du lämnade utmaningen till mig. Kommer att anta den och svar kommer i min blogg imorgon.
  Stor kram
  Maria

  • Reply
   Lena
   1 maj, 2016 at 06:00

   Kul att du antog utmaningen. Och det var jättekul att läsa din!

 • Reply
  Ulrica
  7 augusti, 2016 at 09:48

  Vilken kul utmaning och roligt att läsa :-).
  Jag snor nog listan om det är ok!
  Kram Ulrica

  • Reply
   Lena
   7 augusti, 2016 at 10:29

   Självklart är det det!

 • Reply
  Lanclin-Linnea
  7 augusti, 2016 at 12:02

  Sånna här listor är alltid roliga! 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.