livet

NOVENT ÄR BÄSTA NYORDET SOM JAG NAPPADE PÅ

Novent är bästa nyordet. För mig är ordet väldigt nytt, men googlar jag på det så ser jag att det faktiskt funnits i några år nu. Till och med så länge att det hunnit bli ett etablerat nyord.

Novent är bästa nyordet

Det innebär ju faktiskt att det är mer accepterat att smygstarta med julpyntet lite. Jag har tidigare använt ordet vinterpynt för pyntet jag tar fram i november och som inte är så jul-igt och mer okej att ta fram tidigt. Novent innebär att man startar pyntandet i november och firar helgerna fram till advent.

Novent är bästa nyordet

I början av november började jag lite smått. Jag klädde matbordet med en vaxduk och tidningspapper, för att skydda bordet, och släpade fram mossa, ljus, hyacinter och lite annat.

Novent är bästa nyordet

Gjorde ett par krukor med rufsig mossa, blockljus och hyacint. November är ju så grått och trist så man kan ju ruttna. Då känns det extra kul att ta fram sånt här som lyser upp tillvaron lite. Tycker du också att novent är bästa nyordet?

I skrivande stund är jag fortfarande kvar i Finland. Ska idag ta del av ett webinar och ha ett par möten innan det är dags att ta taxin ut till flygplatsen och åka hem. Borta bra, men hemma bäst, stämmer så bra. Jag tycker det är roligt att vara ute och röra på mig lite, men längtar ändå hem.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.