resor - långa & korta

SOLNEDGÅNGAR PÅ ZANZIBAR TOPPADE RESAN

Solnedgångar på Zanzibar skojar man inte bort. Lägger man sen till värmen, sällskapet, tankarna på vad man nyss upplevt, ljudet av exotiska djur och vågorna som slår mot stranden så blir det magiskt!

I det här inlägget berättar jag om vårt sista boende på resan. Resan som började med safari och avslutades på Zanzibar, två sista veckorna i oktober 2021.

Läget på sista boendet på Zanzibar

Vi ville verkligen avsluta vår resa på topp. Resan som hade innehållit en knapp vecka på safari på fastlandet med osannolika upplevelser, (länkar längre ner) och några dagar på en fantastisk resort på Zanzibars sydostkust. Tyvärr blev vi lite besvikna på det sista boendet som skulle toppa allt.

Det här stället låg fantastiskt fint på Zanzibars nordvästra kust, i en by som heter Nungwi. Resorten låg praktiskt taget på stranden med en restaurang som hade en fantastisk utsikt. Det fanns massor med hotell och resorter längs den här stranden. Populärt med tanke på de fantastiska solnedgångarna.

Det gick att promenera runt i byn och shoppa lite. Lite tjatiga försäljare, men rätt okej ändå. Det funkade bäst när Andreas lyckades lära sig säga ”tack, men nej tack” på swahili. 🙂

Personalen på resorten tog undan några bord och stolar på dagarna och ställde istället fram några solsängar och en hängmatta, för dem som inte ville hänga på stranden.

Massor med fiskebåtar, som påminde om en vardag, låg förtöjda strax utanför stranden.

De flesta Masaier lever ensligt på fastlandet, men även här på Zanzibar såg vi dem. Kanske var de hitte-på-masaier för att locka turister. Vad vet jag.

Boendet på Flame Tree cottages

Här är huset vi bodde i på Flame Tree Cottages. Den främre låga delen alltså. Det är ett annat högre hus bakom på bilden.

Alla boenden hade en rymlig uteplats där frukosten serverades.

Personalen gick runt och tog upp beställning på vad man ville ha och sen fick man frukosten serverad ungefär den tid man ville. Underbart att sitta där i morgonsolen och njuta av en fräsch och god frukost. En frukost vi är vana vid från vilket hotell som helst i världen; ägg, bacon, bröd, frukost, juice och kaffe. Fast så mycket mera smaker.

Så här såg det ut på rummet. Varje eftermiddag kom personalen och sprayade myggspray i rummet och fällde ner näten och sprayade dem också. Det behövdes, kan jag lova!

Resorten läge var jättebra, men tyvärr kan jag inte rekommendera den. Det var en gammal man som köpte mark för en herrans massa år sen och byggde sitt hus och resorten tillsammans med sin fru. Det kändes att de var gamla och lite less. Han styrde sin personal på ett hårt och otrevligt sätt, vilket såklart gjorde att de bara gjorde det de absolut måste och inget extra. De var vänliga mot oss, men det kändes som att de inte trivdes på jobbet. Stället var också rätt slitet och kändes rätt ofräscht på sina håll. Så tråkigt när det kändes som att det fanns alla förutsättningar för att vara ett fint ställe.

Och det var dyrt. Förmodligen pga att det var området med flest turister. En flaska vin kostade 40 USD här. På den andra resorten på andra sidan ön kostade en flaska 20 USD, medan den kostade 10 USD på en tältcamp mitt ute på savannen på fastlandet!

Dessutom var det en moské i närheten så ett antal gånger om dagen fick man ta del av böneutrop vare sig man ville eller ej.

Solnedgångar på Zanzibar går inte av för hackor

Solnedgångar på Zanzibar

Men visst, stället hade sina tjusningar också.

Sista kvällen ville vi verkligen suga ut det sista. Gick tidigt till restaurangen och satte oss med en drink. Satt tysta och lät tankarna bearbeta det vi varit med om. Småpratade och reflekterade lite till om vad vi varit med om. Samtidigt som vi roade oss med att iaktta skådespelet av de inhemska öbornas vardagkväll på stranden. De tränade, promenerade, hängde och badade.

Efter nån timme började en annan typ av skådespel. Den fantastiska solnedgången. Det går ju såklart inte att varken beskriva i ord eller bild hur magiskt det var.

Solnedgångar på Zanzibar

När naturen visar sig från sin bästa sida!

Solnedgångar på Zanzibar

Fiskebåtarna väntar på att solen ska gå upp igen.

Solnedgångar på Zanzibar

Här kan man snacka om middag med utsikt! Hur många bilder kan man ta på solnedgångar!?

Solnedgångar på Zanzibar

Som sagt, solnedgångar på Zanzibar skojar man inte bort. Så fantastiskt vackert!

När sista natten var över tog vår chaufför oss till Zanzibars huvudstad Stonetown. Där tillbringade vi dagen med en guide som tog oss ut till sköldpaddsön och en rundtur i centrum och på marknaden. Så intressant. Det kommer i ett annat inlägg. Samma kväll avslutade vi resan och flög hem galet nöjda med en once-in-a-lifetime-resa!

Här kan man läsa en maaaasssa tips inför en safariresa och i det inlägget är det länkat till ett antal andra inlägg från resan. Där finns berättelser om möten med alla djuren och ett par inlägg från Zanzibar.

Är du sugen att åka på safari eller har du rent av varit på safari? Kanske vill du åka igen?

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.