inredning

ADVENTSTIDEN FORTSKRIDER

Adventstiden fortskrider här hemma. Och över allt i världen oavsett om man firar jul eller ej. Vi kan smågnälla lite över att stämningen inte infallit eftersom vi har haft det så varmt.

Adventstiden fortskrider

Undrar just vad en Ukraina-bo (eller nån annan som lever i krig) skulle svara på frågan om de har nån julstämning? ”Jag har ingen julstämning på grund av vädret”. Skulle inte tro det va! Eller om man skulle ställa frågan på närmare håll. Fråga någon som lever i fattigdom, kanske med barn, nu när inflationen slagit så hårt. Julstämning? Hmm, lite jobbigt med den va’!

Alla är vi ju oss själva närmast. Vi har det generellt bra och har utrymme att klaga på vädret. Och jag klandrar ingen. Jag klagar också på triviala saker. Men för att hjälpa sig själv så kan man ju sätta saker i perspektiv, så kanske saker och ting känns lättare.

Adventstiden fortskrider oavsett om vi har nån känsla i kroppen eller ej. Vi som kan, vi kan ju försöka fokusera på något positivt. Jag uppskattar allt ljus. Ljusslingor, adventsstjärnor och ljus lyser upp tillvaron.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ulrica
    5 december, 2022 at 09:14

    Applåder, så himla bra skrivet!!
    Jag ska nog erkänna att jag klagat på vädret för att det blir så jädrans skitigt inne av all lera och elände som följer med in, men ska genast sluta med sånt trams.. och fokusera på att jag har ett tak över huvudet, mat på bordet, ett jobb att gå till.. så det är ju rackarns OK faktiskt!! Och.. advent- och julstämning har jag faktiskt oerhört mycket av i år!
    Kram Kram

    • Reply
      Lena
      6 december, 2022 at 07:19

      Eller hur, klaga på vädret och det ena och det andra, det gör vi nog alla lite till mans. Men ibland är det bra att sätta perspektiv på saker.

      Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.