livet

HAMMARSKOGS HERRGÅRD BJÖD PÅ JULMARKNAD

Hammarskogs herrgård bjöd på julmarknad och vi var inte sena att besöka den. För tredje året så var vi där med mina föräldrar. Vi hämtade upp dem i ett av Uppsalas södra villaområden och var på plats på marknaden redan strax efter 10.

Hammarskogs herrgård bjöd på julmarknad

Många var redan på plats så det kändes skönt att vi var tidiga. Skönt att slippa trängas jättemycket framför stånden.

Hammarskogs herrgård bjöd på julmarknad

Kransar och tomtar, julkärvar och honung, äppelmust och fårfällar. Det mesta som kan önskas på en julmarknad fanns tillgängligt.

Hammarskogs herrgård bjöd på julmarknad

Vid det här ståndet finns Uppsala kommuns verksamhet för arbetsträning. De säljer så fina porslinssaker. en sån där gran köpte vi förra året. Ser ni den lite större röda tomten längst bak. Den köpte jag efter typ två minuter på marknaden.

Längst bort på området finns en smedja där en hel del fina smidessaker säljs. Vi köpte några krokar till ett projekt vi har på gång. Utanför smedjan finns det möjlighet att få testa på att hantera glödande järn.

Där intill finns även ett stånd med försäljning av kolbullar.

Lite kul arrangemang med grönkål i en zinkkorg 🙂 En sån där eldkorg köpte vi. Vi har en annan, men den är så gles så glöd och flagor flyger all världens väg. Den här som är gjord av sträckjärn är ju betydligt tätare och ser rätt cool ut tycker jag.

Hammarskogs herrgård bjöd på julmarknad

Vi gick vidare till själva herrgårdsbyggnaden och gick in.

Hammarskogs herrgård bjöd på julmarknad

En söt tomte med bock och klappar välkomnade där inne.

Klockan var ganska precis 11 och det var redan nästan fullt vid borden där inne. Vi köpte räkmackor och kaffe, och delade på lussebulle. Vi lyckades fånga ett av de sista lediga borden. Lussebullen var lika torr och tråkig som förra gången, men räkmackan var god.

Efter att fikat landat i magen så tog vi en lov vid stånden utanför herrgårdsbyggnaden. Köpte med oss äppelmust för att göra egen glögg.

Solen försökte kämpa sig fram när vi kom, men lyckades inte helt. Utsikten över Dalkarlskärret var ändå vacker.

Efter ett par trevliga timmar åkte vi hem till mina föräldrar igen. De bjöd på tomtegröt och skinkmacka innan vi åkte hemåt igen.

Väl hemma så jobbade jag ett par timmar medan Andreas fortsatte med inneprojektet. När jag jobbat klart så hjälpes vi åt med det sista montaget av delarna. Nu är det bara lite slipning, lite målning och finlir kvar. Sen är den helt klar!

En riktigt mysig andra advent då Hammarskogs herrgård bjöd på julmarknad.

Här kan man läsa om förra året då vi var där.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.