livet

JULMARKNAD I HAMMARSKOG MED FÖRÄLDRAR

Julmarknad i Hammarskog utanför Uppsala var vi på för första gången för två år sedan. Vi hade med oss mina föräldrar då och hade tänkt göra en repris förra året. Som så mycket annat blev det inställt. Men i år var det dags igen.

Julmarknad i hammarskog

Precis som förra gången var det en gråmulen dag, men i år var det inte riktigt lika kallt som då.

Vi hade plockat upp mina föräldrar, i ett av Uppsalas södra villaområden, ganska tidigt på morgonen. Vi ville vara där strax efter att de öppnat så att det är hyfsat lätt att få bra parkeringsplats och att hinna hitta godbitarna.

Vi strosade runt i ladorna och utomhus bland utställarna. Det var första gången jag såg en krans av päls. Så fina! Den där med tomten i mitten fick följa med hem. Kransen har fått ett nytt band i grått. Kanske kommer jag klippa bort tomten och låta den få en annan plats senare mot jul. Vi får se.

En sån ståltomte som står längst ner till höger i bild köpte vi förra året. Så cool!

Massor med fint smideshantverk!

julmarknad i hammarskog

Utanför smedjan serverades kolbulle. Det blev inga för oss den här gången.

julmarknad i Hammarskog

Vi gick istället in i herrgårdsbyggnaden för att fika.

Mamma och pappa bjöd på fika. Vi tog en varsin jultallrik och delade på en gigantisk lussebulle. Verkligen jättegott allting. Hög kvalitet och gjort med omtanke!

julmarknad i Hammarskog

Härlig miljö att vistas i och lite extra perfekt i juletid med en gammal herrgårdsbyggnad. Byggnaden är från 1600-talet, men platsen är omnämnd redan på 1300-talet.

Vi strosade vidare bland stånden. Vi hittade några fina hantverkssaker som ni ska få se mera av senare. Och vi köpte äppelmust igen, som vi ska göra egen glögg av.

Det fanns ponnyridning för barnen och en pulkabacke med snö… hehe. Tillräckligt för att få det att funka i alla fall.

Vi skjutsade hem mina föräldrar. Mamma hängde upp tomten som hon fick av oss i julklapp i förskott. Visst är den söt!? De bjöd sen på fika och vi hjälpte till med lite tekniska saker. Jag tror vi alla var väldigt nöjda med några mysiga timmar på julmarknad i Hammarskog och en stund i hemmet.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  10 december, 2021 at 10:18

  Så mysigt och trevligt det ser ut! Kolbulle har jag hört talas om, men aldrig smakat. Låter väldigt exotiskt! 😉

  • Reply
   Lena
   11 december, 2021 at 07:14

   Det var jättemysigt! Kolbulle är visst som pannkakssmet med fläsk i, förklarade han. Alltså typ som en tun fläskpannkaka, om jag fattade rätt. Aa, väldigt exotiskt 😉

 • Reply
  FÖRBEREDELSER I VÄNTANS TIDER INFÖR JUL - Gott för själen
  11 december, 2021 at 07:31

  […] som är ett shoppingcentrum i Västerås, för att köpa lite klappar. Några köpte vi på julmarknaden förra helgen, några på nätet, några här i vår lilla håla och resten får bli i grannkommunen. Bara att […]

 • Reply
  HANTVERKSFYND FRÅN JULMARKNADEN - Gott för själen
  28 december, 2021 at 08:59

  […] här fina tomten och granen hittade vi på Hammarskogs julmarknad i år. Det var andra gången vi var där. Första gången var för två år sedan. Då, precis som […]

 • Reply
  FÖRSTA FULLA VECKAN PÅ EN MÅNAD - Gott för själen
  10 januari, 2022 at 05:57

  […] som sagt ut julen i helgen, men den här fina mosskransen får allt hänga kvar. Den köpte vi på julmarknaden på Hammarskogs Herrgård. Så fin och välgjord! Även adventsgranen och nån slinga får vara kvar ute än så […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.