hälsa & friluftsliv

NATUREN VILAR OCH LADDAR FÖR EXPLOSION

Att naturen vilar och laddar för explosion är så påtagligt när man är ute på tur så här års. Det är så lugnt. Så otroligt lugnt och tyst.

naturen vilar och laddar

Vi har prioriterat trädgården under hösten och sen inneprojektet så vi har nog inte varit ute på tur en endaste gång sedan i somras. Galet, men så är det nog, om jag minns rätt. Men igår var det äntligen dags att andas lite frisk luft och känna lugnet i skogen.

naturen vilar och laddar

Det slår mig alltid då jag är ute på vintern, hur stilla allt är. Knappt ett ljud hörs och allt är så grått. Som om naturen liksom sparar på klorofyllet till bättre tider.

naturen vilar och laddar

Titta. Till och med det gröna är liksom grått. Grått och vilsamt.

I det här hyreshuset är det definitivt vila. Inte ett spår av liv. Den där armen som bor där håller just nu på att vila sig i form och planerar för fullt inför vad som komma skall.

naturen vilar och laddar

Bryggan är uppdragen och vilar på land i väntan på sommarvarma fötter.

naturen vilar och laddar

Ser ni. Till och med Mälaren vilar denna dag.

naturen vilar och laddar

Planen var från början att vi skulle åka dit i tisdags, men när vi kollade väderprognosen på morgonen sköt vi på det en dag. Det var visserligen gråmulet och dystert, men sköna fem minus och i princip helt vindstilla. Vi var beredda på att det skulle vara isigt, men det var torrt och fint på marken.

Vi har lärt oss av erfarenhet att det är så skönt att vara ute även om det ser galet trist ut när man tittar ut genom fönstret där hemma. Det är bara att klä på sig och ladda med mat och varm dryck så blir det skönt. I de där flaskorna har jag hällt varm äppelmust. De brukar hålla kyla rätt bra så jag tänkte att de nog skulle hålla värmen hyfsat bra och skulle bli lagom drickfärdiga, och inte så brännheta, när det var dags att dricka. Men nja, de blev ljumna rätt fort. Men gott var det.

Det är en populär led normalt sett, så vi brukar alltid se ett antal personer och det är alltid spännande att upptäcka ifall ”vår” udde är ledig eller ej. Men, det var inga som helst problem. Vi hälsade på en kille som var ute med hundarna på ditvägen och på hemvägen gick vi om en gubbe.

Andreas var eldchef som vanligt. Vi började med att äta äggmackor och dricka kaffe. Sen avslutade vi med att grilla korv. Och däremellan satt vi bara och dumglodde rakt ut över vattnet.

Strax före två hade vi packat ihop och gick tillbaka till bilen. Det skymmer fort i skogen så det är bäst att hålla koll på klockan. Vi valde att inte göra som vildsvinen, köra ner näsan i backen, utan gick fint längs leden utan snubbel 🙂

Fyllda av energi, rökos och frisk luft åkte vi hemåt och hade sen ett ”möte” med mina ungar via Zoom. Diskuterade en plan och kom i mål. Check på den.

Sen fortsatte jag och Andreas med att planera lite olika alternativ inför sommarsemestern. Skönt att göra sånt i god tid så det är att bara slå till sen när det är dags.

Naturen vilar och laddar. Och det har vi också gjort de här dagarna. Just idag jobbar jag visserligen, hemifrån, men i övrigt så har det varit avkopplande mellandagar.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.