inredning

TREDJE ADVENT 2022 ÄR REDAN HÄR

Tredje advent 2022 är redan här. Den här tiden är så mysig. Särskilt när snön kommit och ligger kvar fortfarande några dagar efter att den föll. Håller verkligen tummarna för att vi får en vit jul.

Tredje advent 2022

Tredje ljuset är tänt. Ett tips förresten. I vita krukan är det buxbom. Jag köpte ett knippe strax innan mitt födelsedagskalas för en månad sen. Jag ställde dem i en vas utomhus för att de skulle hålla och glömde sen att ta fram det på kalaset. Hur som helst, jag tog in vasen för kanske tio dagar sen och satte kvistarna i vatten i krukan. Håller sig så fina fortfarande. Otroligt vacker färg på buxbom. Särskilt i kontrast till det gröna.

Tredje advent 2022

Igår morse gjorde vi klart inneprojektet. Äntligen. Idag har jag tänkt fota och visa er i veckan. Så nöjd! När det var klart åkte vi ner på stan och fixade ett par julklappar. Och besökte Rum 35A, där jag hittade ett par fina saker till min samling. Ni ska få se sen. Efter lunch pysslade vi ute. Satte upp en utegran och tog fram en stor tomte till entrén. Sen var det skönt att gå in i stugvärmen.

Den här adventsgrisen har jag haft i kanske 15 år. Tycker jättemycket om den. Den är så fin i sin enkelhet. Sen tycker jag visserligen att det lyfte lite extra då jag tog en spillbit fårskinn jag hade, gjorde hål i den och la över ryggen.

Jag skrev ett inlägg för ett tag sen om att jag blandar gammalt och nytt även bland advents- och julpyntet. Då visade jag en riktigt gammal adventsljusstake från Uppsala Ekeby (tror jag). Medan den här vita grisen är ju rätt nutida i sin stil. Fina båda två på sitt sätt. Och faktum är att vi har ytterligare två adventsljusstakar i ytterligare två stilar, haha.

Idag, när tröttmössan vaknat, ska vi på en ny tur runt stan. Vi ska på granjakt. Undrar om vi ska lyckas hitta en riktigt hög en i år. Vi har ju närmare fem meter i takhöjd så jag vill gärna ha en stor gran som fyller ut lite. Vi ska också sätta granris på vår egentillverkade ute-adventsljusstake. Sen är nog första dagen i tredje advent 2022 slut och det dags att förbereda sig för ny arbetsvecka.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.