resor - långa & korta

LYXFRUKOST OSTRON OCH CHAMPAGNE

Det är inte varje dag som innehåller lyxfrukost ostron och champagne. I alla fall inte för oss. Men igår gjorde det faktiskt det. I Helsingfors.

lyxfrukost ostron och champagne

Vi var så sena att boka vår resa att det var fullbokat för ”specialfrukosten” i förväg. Det framgick dock att det eventuellt var möjligt att få bord om man gick dit på plats. Vi tog den möjligheten och vi var välkomna in. Det fanns gott om plats.

Denna frukost skiljer sig lite från den vanliga buffén. Den är i en annan restaurang som är lite lugnare. Det är visserligen buffé, men känns som lite bättre kvalitet. Bara juicen, till exempel, är riktig juice med fruktkött, och inte sån där ”saft” med juicesmak, som det ofta är. I den här frukosten ingår även ett litet glas mousserande vin. Känns trevligt och lite extra lyxigt.

lyxfrukost ostron och champagne

Och det fanns lufttorkad skinka, rom och jättefina chokladtryfflar. Andreas lyckades trycka i sig ett wienerbröd också. 

När vi kom iland i Helsingfors tog vi en taxi till centrum. Det är visserligen inte jättelångt, dryga 2,5 km visade google maps, men vi ville inte slösa bort en timme av de fem timmarna i land på att gå fram och tillbaka till båten. Vi strosade runt på Stockman (motsvarigheten till NK). Vi hittade inget speciellt, annat än att jag hittade en skön topp att ha hemma och Andreas hittade ett skärp att ha till kostym som han letat efter länge.

Vi gick runt lite i omgivningarna. Fantastiskt vackra byggnader däromkring.

lyxfrukost ostron och champagne

Sen började det bli dags för en lunch. Andreas hade sökt fram ett ställe i närheten som serverade ostron och champagne. Det gillar ju vi så det fick det bli. Första gången vi gjorde det ute på restaurang var i Berlin.

Vi blev visade till en jättemysig hörna på restaurang Bistro Bardot. Sen njöt vi av jättegod champagne och jättegoda ostron och varandras sällskap en lång stund.

Istället för att gå vidare för att ta en kopp kaffe så stannade vi där eftersom det var så mysigt. Galet gott kaffe. 

lyxfrukost ostron och champagne

Vardagslyx, mmm gott!

När det lagom var dags att ta taxin tillbaka till båten så blev vädret sämre. Snöslasket fick symbolisera att det var dags att lämna. Så nöjda med vår dag med lyxfrukost ostron och champagne. I skrivande stund håller vi på att lägga till i Stockholm igen. Vilken superhärlig resa vi haft!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.