livet

NYÅRSAFTONS KVÄLL 2022

Vilken superhärlig nyårsafton vi fick. Mitt-på-dagen-utflykten övergick i en härlig nyårsaftons kväll via en lugn eftermiddag och avslutades på topp.

nyårsaftons kväll

Vi började dagen som vanligt med en picknick. En galet blåsig sådan. Det kan du läsa mer om här. På eftermiddagen var det rätt lugnt. Vi värmde oss framför brasan en stund och fortsatte sen med kvällsförberedelserna.

Jag dukade medan Andreas pysslade med maten. Sen la jag mig faktiskt en stund i soffan och blev serverad lite bubbel. Skön avkoppling!

Jag dekorerade bordet med ljusslinga, guld och glitter såklart. Och givetvis blommor. Den där idén snodde jag av Katarina, från hennes 50-årskalas. Hon hade vita rosor och thuja medan jag knipsade av hyacinterna som var fullt utslagna. Det blev så fint.

Till förrätt hade vi ostgratinerade ostron och champagne. Vi har testat lite olika varianter, men den här tyckte vi allra mest om. Jättegott. Förra gången vi åt ostron var för två år sedan då vi testade tre olika varianter. Nu senast valde vi det här receptet. Innan vi tillagade det fräschade vi upp minnet lite med hur man skulle öppna ostronen med hjälp av Helena och Peters ostronöppningsguide.

Till ostronen drack vi champagne. Vi fortsatte på flaskan vi öppnade under picknicken. Drycken har en väldigt märklig färg på bilden, men det måste bero på luftbubblorna då det hälldes upp.

Till varmrätt hade vi parmalindad oxfilé med svampkräm och potatis- och jordärtskockspuré. Mmm, så gott. Bägge de recepten har vi sparat för de kommer vi nog göra igen.

Vid det här laget börjar vi alltid bli så mätta vid en trerätters, så vi ville välja nån fräsch dessert. Det fick bli en vanlig gino (frukt med riven choklad i ugnen) med vaniljglass när vi pustat nån timme efter varmrätten. Och kaffe för att hålla sig vaken. Eller, för att jag skulle hålla mig vaken, för att vara exakt 🙂

Andreas hade gjort så mysigt med eldkorg och marschaller för att förstärka den speciella kvällen.

Förhoppningsvis startade vi en ny tradition. Vi tog med oss lite cava och små godsaker i badet och firade in tolvslaget. Härligt att ligga där och titta på fyrverkerierna. I år var det ganska lite fyrverkerier i förväg, jämfört med tidigare år, utan det mesta var koncentrerat kring midnatt. Säkert skönt för djuren. Andreas föräldrar, som bor i huset intill, kom över och skålade med oss.

Vi är så nöjda med vår nyårsaftons kväll 2022. Nu ser vi med spänd förväntan fram emot vad 2023 kommer att innehålla!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    FREEDOMtravel
    5 januari, 2023 at 08:25

    Så fin dukning och så mysigt! Och roligt att ni fick nytta av vår ostronöppningsguide! 🙂 Önskar en riktigt god fortsättning på det nya året!!!

    • Reply
      Lena
      6 januari, 2023 at 08:13

      Guiden är så bra och enkel att följa. Man vet var man hittar information… om typ allt… 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.