bygga nytt livet

VÄRMEPUMPEN GICK SÖNDER NÄR DET VAR -22

Värmepumpen gick sönder, bara 1,5 år gammal, och vi upptäckte det först 1,5 dygn senare. Och då var det ändå 22 minusgrader ute. Snacka om välisolerat hus!

Värmepumpen gick sönder,

Andreas kan se diverse tekniska data i appen för värmepannan. Så vi vet exakt när pumpen tackade för sig. Jag jobbade hemma dagen efter och la bara märke till att det var tyst i tvättstugan. Pumpen brukar ju surra ibland. Men den brukar också vara tyst emellanåt när den inte behöver jobba. Så jag tänkte inte mer på det.

Värmepumpen gick sönder

Det var först på kvällen som det började bli märkbart kallt inne. Tänkte inte så mycket då heller eftersom vi dragit ner lite för att minska på elförbrukningen. Dessutom kan det vara viss fördröjning på värmen eftersom vi har golvvärme. Och det var ju ändå riktigt kallt ute. Vi upptäckte (eller okej, Andreas upptäckte) att säkringen för pannan gått. Vi slog på och den började funka igen. Efter nån timme slog den av igen. Och vi slog på. Det här var på fredagkvällen, så vi höll på så där hela helgen.

Värmepumpen gick sönder

På måndagmorgonen ringde Andreas till A-hus för att anmäla att värmepumpen gått sönder och fråga hur vi skulle gå till väga med garantin. Det var ju bara 1,5 år sen vi byggde så garantin gällde fortfarande. Några samtal senare kunde han komma rätt och bad om hjälp. Han blev sen uppringd av BJ Värmemontage AB som meddelade att de skulle komma på fredagen. Tyvärr har vi, och de flesta tror jag, rätt dåliga erfarenheter av hantverkare generellt, så vi hade inte så stora förhoppningar om att felet skulle vara avhjälpt på fredagen. Eller förhoppningar om att de ens skulle dyka upp.

Vi turades om under veckan att köra ”vård av värmepanna” varannan dag, för att slå på säkringen 🙂 På fredagmorgonen ringde hantverkaren, faktiskt, och sa att han skulle komma ungefär kl 10.15. Jag var ute och skottade då han kom och jag var tvungen att titta på klockan. Den var 10.13!

Eftersom det tydligen var ett känt problem med värmepatronerna i just den här sortens pump så hade han med sig en ny och fixade felet på plats! Så imponerad över att allt funkade så bra, alltifrån Ahus hantering till hantverkaren som åtgärdade felet och dessutom var jättetrevlig. Sånt måste lyftas fram! Så bor du i Mälardalsområdet eller Örebro och behöver hjälp med värmerelaterade saker så kan vi varmt rekommendera Bj värmemontage (huvudkontor i Kvicksund).

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.