inredning

EN BRÄDLAPP OCH TVÅ STIGLÄDER BLEV FIN HYLLA

Tänk vad man kan göra av en gammal brädlapp och två stigläder. Det här enkla mini-projektet har fått mogna i mitt huvud lääääänge!

En gammal brädlapp och två stigläder

Så enkelt, men tog sån tid. Men man brukar ju säga att den som väntar på nåt gott väntar inte för länge.

Den här gamla brädbiten har jag haft i min ägo i många år. Den räddade jag från att slängas. Jag visste att den nån gång skulle komma till användning. Så fin ju! Jag har inte haft nån lämplig plats och jag visste inte riktigt hur jag skulle fästa den på väggen. Jag hade ju såklart kunnat ta vanliga konsoler, men det skulle ju inte gör den riktigt rättvisa.

En brädlapp och två stigläder

Sen kom jag på att det nog skulle vara fint med nåt i läder från hästvärlden. Jag är inte det minsta ”hästig”, men jag gillar hästdetaljer i inredningen. Dottern tipsade om några ”styrsnören” (som jag vill kalla tyglar) som såldes på Blocket. Vi åkte dit. Sen har de legat i ett par år.

En gammal brädlapp och två stigläder

Jag nämnde min tanke för mellansonens sambo och hon föreslog istället stigläder (läderremmarna som stigbyglarna sitter fast i sadeln med). Sånt läder är lite kraftigare. Och tänka sig, hon hade ett par svarta som jag fick! Hon putsade upp dem så de såg ut som nya.

En gammal brädlapp och två stigläder

I helgen kom allt på plats. Det skruvades i två svarta skruvar i ett av hålen som redan fanns. Spände åt lädren till lagom längd och la i hyllan. Jag hade ju kunnat skruva fast lädren på undersidan av brädan också, så att det skulle sitta tightare, men jag ville inte göra skruvhål i remmarna. Sen var det bara att lägga dit några receptböcker och piffa med en liten vas.

Så nöjd med det löjligt lilla enkla, en gammal brädlapp och två stigläder kan göra en lycklig 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.