recept

LAXMIDDAG – DEN GODASTE PÅ LÄNGE

I fredags kväll åt vi en sån god laxmiddag så min kära sambo jublade. Ja, den var riktigt god och något helt annat än vi brukar äta.

laxmiddag
Supergod laxmiddag

Vi brukar oftast steka laxfilébitarna i stekpanna och krydda med salt och peppar. Och en kall enkel creme fraiche-sås till. Eller så ugnssteker vi den med färskost och nötter på. Jag hittade nu ett recept på inkokt lax med rödlök och morötter. Till det gjorde jag en sås på crème fraîche, majo, bostongurka, hackat kokt ägg, dill och gräslök. Laxreceptet låter kanske inte jättegott, men det var det. Tyckte vi i alla fall.

laxmiddag

Jag hade förberett såsen och ställt i kylen och skalat potatis och morötter. När jag stängt jobbdatorn och Andreas kommit hem från ledarskapskursen så hoppade vi ner i badet först. Sen gjorde han färdigt maten medan jag fick göra blogginlägg. Det var en jättebra fördelning tyckte jag. 🙂

Han som alltid gjort pulvermos förut har blivit lite inspirerad av att jag brukar göra eget mos. Han gjorde en god potatisstomp och kryddade upp den till laxen. Det blev den godaste laxmiddagen i mannaminne.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.