trädgård

VINTERTRÖTT RABATT BÖRJAR SAKTA VAKNA TILL

En vintertrött rabatt börjar sakta vakna till liv i ena hörnet av trädgården. Det är en upphöjd rabatt med en mur runt och har en liten damm med fontän.

vintertrött rabatt

Rabatten har Andreas gjort då han bodde på Torpet som inte var nåt torp, innan jag flyttade in. I det här hörnet var det visst mest lera och en massa ogräs. Han handgrävde och skott-kärrade bort allt skräp och körde till Återbruket. Köpte en herrans massa mursten, kärrade dem till baksidan, byggde upp muren. Köpte ett antal släpkärror med jord och grus och skyfflade ut. Och planterade fina växter. Vilket jobb!

vintertrött rabatt

Där borta till vänster ser man badtunnan. Den där stackars dammen, som syns lite till höger i den här bilden, har inte gjorts ren på tre år. Vi har inte prioriterat det sen vi byggde. Men i år ska den få en ordentlig uppfräschning. Jag har krattat bort allt grus i hela planteringen för att vi ska ta bort nån planta och sätta ner ett par andra. Då kommer det att yra runt jord i gruset och det vill vi inte ha. Så gruset tog jag bort och ska sen lägga tillbaka.

En vintertrött rabatt ser inte särskilt rolig ut alls. Här slet jag för nån helg sen. Klippte ner allt dött och snyggade till lite.

vintertrött rabatt

Jag plockade ihop alla stenar runt dammen och plockade bort dem. Vi ska sen stötta upp dammen med lite mera grus längs väggarna. ”Det blir nog bra när det blir färdigt” säger svärfar och suckar och skrattar över alla projekt vi håller på med 🙂 Det tror jag också. Det blir nog bra när det blir färdigt.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.