bygga nytt

RIVARLÖRDAG MED NÄSTAN ALLA UNGAR

Så kom den då äntligen. Rivarlördag med svärisarna och nästan alla ungar vi kunde hitta. Vi flyttade till den tillfälliga lägenheten för en vecka sedan och har sedan själva börjat plocka ner huset. Nu var det alltså dags att få hjälp med att riva utomhus.

Vi hade laddat med godis, tomater och bananer. Och en massa dryck i kylen.

Full action på vår rivarlördag
Full action på vår rivarlördag

Härlig actionbild! Äldsta sonen på väg uppför stegen, dottern sprättar den sista markstenen och mellansonens sambo tar emot takpannor från rännan.

Mellansonen och Andreas plockar ner takpannor och skickar ner via den egentillverkade rännan. Så enkel, men väldigt värdefull lösning.

Här kämpar Andreas dotter och sambo med att gräva upp betongplintar. Regnet kom i omgångar nästan hela dagen, men alla höll humöret uppe ändå.

Dottern sitter i regn och kladd och sprättar bort marksten.

Rivarlördag med hjälp av ungar och svärisar.
Rivarlördag med hjälp av ungar och svärisar.

Även de 80-åriga svärisarna hjälpte till i många timmar. De är i så god form! Att plocka, köra och bära takpannor i mängder är inte så lätt! När svärfar blev ombedd att gå in för att värma sig och vila lite så svarade han ”äh, jag är väl ingen gammal gubbe heller”!!! Hahaha, vad jag skrattade. Ja, man kan ju inte annat än att be dem känna efter och tänka sig för så de inte får ont. Det var även meningen att mina föräldrar skulle komma förbi en sväng, men mamma var sjuk så det var inte så lämpligt att komma.

Vi pausade emellanåt med fika utomhus. Korv och bröd och pizza åt vi inomhus (de som var kvar) för då regnade det. Försökte hålla avstånd och tänka vettigt. Som avslutning fick dottern en slägga att banka hål i väggen med. Hon hade sett framför sig att vi skulle banka och slå ner väggar på vår rivarlördag. Andreas hämtade en slägga så hon fick prova. Stor lycka för henne! 🙂

Vi är så nöjda, glada och tacksamma över våra fina ungar (det var bara två av åtta som inte kunde) och föräldrar som ställer upp när det gäller. Inte ett gnäll om hårt arbete eller vädret trots att det bara var ett par plusgrader och regnet kom och gick. Världens bästa familj! Så tråkigt att inte kunna umgås som vanligt. Har knappt träffat våra barn de senaste åtta månaderna. Saknar det verkligen!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Tina ME
    26 oktober, 2020 at 09:19

    Vad fint det är när man kan hjälpas åt alla! Så spännande för er att riva och bygga upp något nytt tillsammans <3. Kram //Tina

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.