bygga nytt trädgård

VIT BACKTIMJAN SOM ETT FLUFFIGT HAV

Vit backtimjan är en väldigt tacksam växt att sätta. Ja, även andra färger är såklart tacksamma. Det är en marktäckare om växer tacksamt i soligt läge. Det här är typ den enda fina fläcken i trädgården just nu.

vit backtimjan

Backtimjan trivs i torr och sandig plats. Den är vintergrön och tål tuffa tag. Man kan både skyffla upp snö på den och till och med gå på den. Doftar härligt när man rör vid den.

vit backtimjan

Den blommar juni-juli och ibland även i september. Backtimjan finns i vit, rosa och lila färg. Och är en förhållandevis billig planta. De växer dessutom rätt fort. För bra precis ett år sen satte vi dem små gröna bollarna. Här kan du se hur små de var då.

Denna växt har typ allt. Vad mer kan man begära?! Det är verkligen en praktisk och fin växt, tycker jag.

vit backtimjan

Då var det dags att kicka igång en ny vecka då. Det ska bli lite skönt att komma till jobbet och vila upp sig, hehe. Vi har jobbat rätt hårt i trädgården i helgen. Nu känns det så skönt då ett riktigt stort mål är uppnått. Vi har grävt bort det vi ville ha bort, vi har grävt gropar där vi ville ha gropar och vi har flyttat stora stenar dit vi ville ha dem. Så nöjda. Nu är det bara resten kvar, som man brukar säga. 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.