trädgård

DVÄRGHORTENSIA ANNABELLE – VIDJEHORTENSIA

Dvärghortensia AnnaBelle, eller vidjetortensia i miniformat som den också kallas, var nytt för mig då den dök upp framför oss på handelsträdgården i höstas.

Dvärghortensia AnnaBelle

Vi hade inte hunnit planera planteringar alls nästan vid det tillfället på handelsträdgården. Men just där och då hade de 50% rabatt inför vintern och efter lite rådgivning så kände vi ändå att vi kunde slå till på några växter. Jamen hortensia visste jag ju ändå att jag ville ha nånstans, men känt att de blir lite väl stora.

Dvärghortensia AnnaBelle

Jag tycker att hortensia generellt är en sån vacker växt. Härliga blommor som är fina att ta in och är fina även torkade. Jag tror detta var en ny sort, som ger rosa blommor. De flesta andra vidjehortensiorna blir vita.

Många av sorterna blir rätt höga, men det hade vi ingen lust med. Vi ville ha en rätt låg och kompakt växt. Då tipsades vi om den här dvärghortensia AnnaBelle. Det är en vidjehortensia, men en dvärgvariant. De blir bara 75 cm höga och 90 cm breda.

Här kan man läsa mera om då vi köpte dem och flera bilder från planteringen.

Dvärghortensia AnnaBelle

Den bör beskäras på våren, ungefär hälften av förra årets tillväxt eller till och med ner till 15 cm höjd över marken. Passar att plantera både som ensam solitär, i grupp eller som en lågt växande häck. Nu ser vi så fram emot en vacker blomning juli – september! Även om det just för tillfället är vitt på marken efter helgens bakslag.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anna i Portugal
    28 mars, 2023 at 10:09

    Jag gick en hortensia av en vän i höstas. Den såg rätt ledsen ut då, men den var ju på väg in i vintervila. Nu har det kommit upp en massa ljusgröna blad, ser fram emot att se vad det är för färg. Den lär bli stor här… 🙂

    • Reply
      Lena
      28 mars, 2023 at 04:30

      Spännande! Har du planterat ut den eller står den i kruka?

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.