recept

MANGOSALSA MED BELUGALINSER TILL GRILLAT

Det dök upp en riktigt god mangosalsa med belugalinser på ett av mina favorit-Insta-konton härom veckan. Måste dela med mig av det. Både receptet och hennes konto. Där bjuds man både på inspirerande rätter och ett fantastiskt härligt öliv på norrlandskusten.

mangosalsa med belugalinser

Hon skriver sällan eller aldrig några måttangivelser, eftersom hon själv är en fena på att ”sno ihop” saker och ”smaka av”. Det är ju såklart ett visst dilemma för mig eftersom jag är en matlagningsanafabet, typ, men jag provar mig fram. Titta in hos @brontens_brygga för maaaassor med härligt-så-man-får-ont-i-magen-bilder!

Mangosalsa med belugalinser

Ingredienser till salsan:

  • belugalinser
  • mango
  • rödlök
  • tomat
  • avokado
  • chili
  • lime (som jag hoppar över eftersom jag är allergisk
  • persilja
  • olivolja

Ingredienser till marinaden:

  • olivolja
  • sweet chilisås
  • vitlök

Ingredienser till kall sås:

  • creme fraiche
  • sweet chilisås

Salsan passar både till grillade räkor, kyckling och kött. Förmodligen även till fisk. Skär och blanda allt (utom linserna) ett par timmar innan salsan ska ätas, så det får dra till sig smakerna ordentligt. Koka linserna och blanda ner dem när de fortfarande är varma så får man en härlig ljumme salsa.

Jag har gjort salsan ett par gånger, men inte skrivit upp mängderna. Jag ska göra salsan idag igen och ska försöka skriva upp mängderna. Kommer att uppdatera det här receptet med det senare. Vi ska äta den till grillat ikväll.

Igår kväll grävde vi och hann köra ett lass till Återbruket och ska fortsätta hela helgen. Men lite pauser med grill och bad hinner vi alltid.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.