trädgård

RÖDBLADIG ORMHASSEL ÄR DET SENASTE

Rödbladig ormhassel är det senaste tillskottet i vår trädgård. Den här sorten heter Red Majestic. Jag tycker att ormhassel är så himla fin växt.

Rödbladig ormhassel

Kul att titta på både sommar som vinter. Den tappar bladen på vintern, men det krulliga kala grenverket är vackert vintertid också. Dessutom kan man ju knipsa av några grenar och sätta i vas inomhus eller dekorera en dukning med några krulliga grenar.

Och hörrni, det är ormhassel det här och inte trollhassel. Det finns trollhassel också, men de har raka grenar. Så. Lätt att komma ihåg. Ormhasseln har grenar som slingrar sig som en orm. Så. Då var det klarlagt.

Rödbladig ormhassel

När jag fick veta att det fanns rödbladiga varianter så blev jag ännu mera såld. En sån ville jag ha! Vi tittade förra året, men de vi såg skulle bli uppemot 3-4 meter höga när de var fullvuxna. Det kändes för stort för vår trädgård. Jag blev så glad när jag fick syn på den här hos ”vår” handelsträdgård för nån månad sen. Den ska bli 2-3 meter, vilket kändes perfekt. Bredden kommer att bli ungefär 1,5-2 meter. Vi högg en direkt och tryckte ner den på en ledig fläck i entréplanteringen. Det enda stället det finns jord just nu, hehe. Alla växter står lite hullerombuller där, och ska flyttas så småningom, men de mår bra just nu iallafall.

Rödbladig ormhassel

Igår kväll handlade vi mat, vin och öl till midsommar. Och vanlig veckohandling fram till dess. Skönt att handla det mesta i god tid så kan man bara sno åt sig färskvarorna lite snabbt sen i nästa vecka.

Vilka härliga dagar vi har nu. Älskar ju sol, som bekant. Men jag kan samtidigt inte låta bli att vara lite fundersam över klimatet. Det känns väl inte riktigt riktigt att det är så regnfattigt under så lång tid!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.