bygga nytt trädgård

BÖRJAN PÅ EN ENTRÉTRAPPA ÄR PÅ PLATS

Vi kan äntligen se en början på en entrétrappa. Jamen man måste ju vara glad för det lilla, eller hur?! Känns riktigt bra att vara igång med stenläggningen. Det kommer att bli toppen.

början på en entrétrappa

Så här såg det ut då vi började.

Underlaget är tilljämnat och rören för rätt höjd är utlagda.

början på en entrétrappa

Det plockas fram verktyg och redskap som behövs för dagens arbete.

början på en entrétrappa

Sen var det bara att sätta igång. Vi skulle såklart ha haft stenmjöl här, men det fanns inte på grustaget så det fick bli sand istället. Jag skyfflade i skottkärran från släpkärran och körde fram. Sen fick Andreas tippa mellan rören. Han är ju lite starkare än vad jag är och kan hålla emot kärran när man tippar. Jag hade inte velat komma åt de inmätta rören så vi skulle behövt börja från början.

början på en entrétrappa

Första lagret sand är lagt och avskrapat till rätt höjd. Sen var det bara att ta fram paddan och köra fram och tillbaka.

början på en entrétrappa

Det var lite pyssel med att mäta och kapa till stenar så att de skulle passa i hörnet. Och pyssel med att få till perfekt höjd på hela rasket. Andreas gjorde det mesta med det här medan jag servade med sandkörning och fortsatte gräva mina gropar för plintar till en spaljé/portal. Så roligt att komma vidare och se att det händer saker.

början på en entrétrappa

Det var stekande sol hela förmiddagen så det var rätt varmt där mot söderväggen. Det var sen regn och sol om vartannat hela eftermiddagen. Mot kvällningen kom det en ordentlig regnskur, men då var det ändå dags att lägga ner dagens arbete. Vi väntade ut skuren och petade lite till.

Och jadå, kvällen avslutades med bad och middag i vanlig helgordning. Ni kan ju bara gissa hur skönt det var att duscha av sig svett och stendamm innan vi hoppade i badet!

Som på sista bilden såg det ut då vi avslutade. Inre ramen är påbörjad och en bit på första trappsteget, med provisoriska stenar emellan, är lagd. Det känns riktigt bra att ha en början på en entrétrappa! Idag fortsätter vi i några timmar tills det är dags att göra sig i ordning för att gå på kalas.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.