trädgård

DET VÄXER I VÅR KÖKSTRÄDGÅRD TROTS ALLT

Jag är lite förvånad att det växer i vår köksträdgård trots allt. Jamen jag sådde fröna och satte lökarna så sent.

det växer i vår köksträdgård

Så här fina var morötterna när vi kom hem från Dalarna. Gräslöken är plantor som växer sen tidigare.

det växer i vår köksträdgård

Och så här såg de ut bara åtta dagar tidigare. Det var så sent som i början av juni som jag tog tag i det här med pallkragarna.

det växer i vår köksträdgård

Salladen och dillen har vuxit på sig bra också.

Åtta dagar tidigare hade salladen och dillen precis fått näsan över vattenytan, typ.

Lök, smultron och zucchini hade tagit sig upp rätt bra innan vi åkte.

Och sen rejsat på ännu mera på åtta dagar. Så roligt att se hur det växer i vår köksträdgård. Det pyttelilla man satte kan gro och växa så snabbt. Och sen känslan när man kan lägga det på matbordet.

I lördags hade vi fortfarande fint väder. Körde ett skräplass till Återbruket och köpte lite mera reglar till frukostaltanen och ett gäng mursten till entrétrappan. Dottern kom över en stund också. Hon har lånat min kamera och ska öva lite inför ett bröllop hon ska fota på. Och vara brudtärna. I övrigt chillade vi nog mest. Igår var det riktigt grått, regnigt och trist. Jag jobbade visserligen nästan en full dag då så det gjorde inte jättemycket. Och regnet behövdes ju verkligen. Mamma hörde av sig också och frågade om vi ville komma till dem på landet och äta våfflor. Så det gjorde vi ett tag. Deras sommarstuga ligger ungefär en halvtimme från oss, precis intill den gård där pappa är uppvuxen.

Nu har en ny vecka kickats igång. Det kommer att vara en intensiv arbetsvecka. Igen. Men det kommer också att vara roliga saker. På fredag får vi hem sex pallar med marksten. Kanske vi (mest Andreas) kommer att hinna börja med lite förberedelser under veckan. I övrigt vet vi vad vi gör i helgen! 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.