trädgård

KOGÖDSEL OCH SÅDD EN SOLIG SÖNDAG

Vår köksträdgård har blivit eftersatt, men igår fick den lite omvårdnad. Det fick bli att fixa med kogödsel och sådd denna soliga, men kalla junisöndag.

kogödsel och sådd

Jag fyllde först på med ny jord i varje låda och blandade runt med den gamla jorden. Det gick i tre säckar på fyra lådor så det var välbehövligt. Sen fördelade jag en säck gödsel på de fyra lådorna och blandade ner det också.

kogödsel och sådd

Eftersom vi prioriterat annat i trädgården så ligger vi ju helt klart efter med odlingen. Det här är en ren chansning. Vi köpte sättlök som jag satte igår. Tre rader gul lök närmast gången, sen två rader röd lök och en rad med silverlök längst bort. Lök ska egentligen sättas mars-maj, så jag har inte så höga förhoppningar om att det blir nåt.

kogödsel och sådd

Sen fick det bli lite sådd också. Röd plocksallad närmast gången och dill längst bort. Båda de här fröerna vill gärna ha 30-40 cm mellan raderna så det fick bara plats fyra rader. Lite för trångt egentligen, men det frukar funka. Och i lådan tillsammans med gräslöksplantorna sådde jag morötter. Nu är det bara att vänta på att det levereras några härliga grönsaker.

Jag planterade också om en tomatplanta i en mycket större kruka än vad den hade. Utöver att brottas med kogödsel och sådd och plantering så kokade jag rabarbersaft och sen avslutade jag kvällen vid jobbdatorn i ett par timmar.

Idag är det normalt sett en fem-timmars-dag på jobbet, men vi får se hur jag lyckas med det. Andreas har full dag. Men en mysig kväll med en makadamhög ska vi ha iallafall 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.