trädgård

Ful-foton

Som ett led i debatten kring bloggandets förskönande av verkligheten så tänkte jag bjuda på lite ful-bilder. Jag förstår inte riktigt problematiken kring att man visar fina saker eller fin miljö. Folk har väl  nog med disktravar och tvätthögar själva? Alla fattar ju ändå att ingen har så fint över allt, alltid, som bilderna visar. När man får gäster är det ju rätt vanligt att man bjuder på lite bättre mat, städar huset och klär upp sig lite. Man sätter inte fram rester, låter toaletten vara ostädad eller tar emot gästerna i pyjamas. I alla fall inte så ofta.

Så här såg palmerna ut förra året:

Efter att vi övervintrat dem i garaget (de skulle klara ner till -10 gr), inpackade i frigolit och filt, såg de ut så här när vi tog fram dem:

Så här såg bambun ut förra året:

Vi packade in även dem i filtar över vintern. Men så här såg de ut när vi tog bort filtarna:

Bambun var visserligen en medveten chansning. De vill ha skyddat och inte blåsigt läge. Här har vi satt dem framför en gles spalje där det blåser från sjön (även om sjön är en bit bort).

Det är inte kul. Eller förresten, det är bara att skratta åt eländet. Det blir roligare så. Och faktiskt så håller bambun på att karta på sig. Det ska nog gå bra det här.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sara
  7 juni, 2012 at 08:32

  Men det var så sant som det var sagt!! Jag vill mycket hellre se bilder på fina saker än på högar med smutsiga strumpor och dammiga hörn!!

 • Reply
  creando
  8 juni, 2012 at 12:47

  Den oredigerade verkligheten. Som vi alla känner till 🙂

  Kramar Kicki

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.